Odsúdené na zánik

27.10.2020 03:21 · 1 797 zhlédnutí MissKiss

Viem, na túto takpovediac aktuálnu tému tu bolo už nemálo článkov, aj keď sa vôbec netýka erotiky, vzťahov, sexu.... Avšak nedá mi neprispieť svojou troškou, hoci na túto tému by sa dalo písať až do zajtra a nevyčerpala by som svoje viac-menej negatívne emócie a rozhorčenie nad riešením situácie. A práve preto som sa rozhodla zobrať to z iného konca.
Áno, ako Vám už istotne všetkým doplo, reč je o Covid kríze.

Neraz som sa za posledné obdobie stretla s obavou, aký zdrvujúci to bude mať znova dopad na všetky podniky, reštaurácie, bary, gastro zariadenia... Čo je na jednej strane pravda a súcitím s majiteľmi týchto prevádzok. Na strane druhej si ale hovorím, že mnohé z tých podnikov by si zaslúžili zavrieť corona-necorona. Prirodzene, píšem z vlastnej skúsenosti a nemusí a ja pevne verím, že ani tomu tak nie je všade.
Ale! Keď ste v podniku s kamarátkou takmer sama a slečne čašníčke trvá 15 minút len to, kým sa uráči prísť k Vášmu stolu a doniesť nápojový lístok... Keď potom ďalších 20 minút čakáte na posrané dva deci vína... Keď sa slečna čašníčka Vášmu stolu pozvyšok večera vyhýba akoby ste mali lepru (alebo Covid), len aby ste si náhodou ešte niečo neobjednali a ONA nemala robotu naviac..... A nech si sadnete kdekoľvek, počuť nahlas pustený televízor so stupídnou Farmou, pri ktorej si nepočujete ani vlastné myšlienky, nie to ešte rozprávať sa s druhým človekom!! A keď Vám hneď po objednaní doslova vytrhnú z ruky jedálny lístok, lebo však už si nebudete chcieť nič objednať určite celý večer. A na stole sa poflakujú omrvinky z obedového menu snáď ešte spred týždňa...to aby Vám povzbudilo apetít. A keď prídete o 18:30 do reštaurácie, ktorá má otváraciu dobu do 22hej hodiny večernej a hodláte tam nechať desatinu svojej mesačnej výplaty, ale obsluha Vám oznámi, že za 30 minút zatvárajú, pretože nemajú žiadnych hostí.... Hlavou mi prebehne len: Ste sa s koňom zrazili?!
Dovolím si konštatovať, že veľký podiel zodpovednosti pripadá na majiteľov, ktorí si nedokážu alebo nechcú dať svojich zamestnancov do laty a pozitívne ich motivovať k väčšej úcte k zákazníkom.

Takýmto podnikom neželám nič pekné. Alebo som jediná, ktorú to otravuje a ostatným to nevadí? Mne sa často stáva, že si dobre rozmyslím, či sa pôjdem najesť do reštiky a pokazím si tak chuť z celkového prístupu personálu alebo si radšej navarím niečo doma. Pretože žiaľ, za dobrou reštauráciou musím cestovať desiatky kilometrov a nie vždy je to možné.

S pozdravom Vaša MissKiss