Kdepak ty ptáčku hnízdo máš..

30.3.2021 11:51 · 804 zhlédnutí nenefitka

Ako vzorná amatérka, zobrala som si k srdcu radu skúsenejšej ženy, že po tej pŕhľave z lesa budem divokejšia. V istých záležitostiach som priveľmi mierna, tak si hovorím, natrhám žihľavy, vyrobím lektvar, a kým budem v ráži, ukončím potomkovi mamahotel.

Ešte v civilizácii som stretla autobus. Medzištátna linka, za hodinu dvakrát prekročí hranice na dvoch miestach. Zasnila som sa. Týmto spojom prichádzal za mnou. Čakala som ho, tešila som sa, potom sme spolu jedli, pili kávu, chodili na pizzu, sushi, čítali, hrali pexeso, zhromažďovali knihy zo zoznamu Borgesovej knihovne, filozofovali, prechádzali sa, pozerali labute na jazere a identifikovali rastlinky, až , no čo vám poviem, raz mi Diabol pošepkal, že toto nestačí, chlapca treba zviesť. Nie som výbojná /to som ešte nevedela, že mám užívať divokú pŕhľavu/, ale nejak som sa odhodlala. Nebesia to rozhodli za mňa. Skôr, než by sme pokročili v obnažovaní a dostali sa v rozzipsovaných nohaviciach po os pubis, rupla pod nami posteľ. Normálne sa zošrotovala v strede. Vyhlásil, že znamenie, a bolo po všetkom....

Nie je ľahké vypraviť sa do lesa tak, aby človek mal všetko, čo potrebuje, ale zas nie toľko, aby potreboval nosiča. Minimalisticky som to dnes poňala. Košík, rukavice, náhubok a vodu.

Tak som sa zasnívala, že som odbočila z trate a šla neznámym lesom. Sem tam uždibla trocha toho zeleného, a tešila sa, že v tom úpeku som sem tam v tieni. Vtáctvo nebeské vydávalo všetky tie zvláštne zvuky, idylka. Odrazu ale, do tej harmónie preniklo funenie. Priam výstražné. Zdreveneli mi svaly, a márne som sa snažila donútiť myslieť. Nevidela som nič, len počula silnejšie fučanie. Keď mozgu došlo, že treba niečo vymyslieť, predstavila som si, ako sa svižne vymrštím na teplovod, ale konfrontujúc víziu s realitou som sa radšej pobrala preč tempom pripomínajúcim útek. Vtom som počula šuchot dupot , otočila sa a - statný jedinec bežal, rútil sa - krížom cez moju dráhu. Uff, príroda, raz ma tu klepne. Veľký diviak nie je, ale tá razancia, energia a rýchlosť... Ak zo mňa po tej pŕhľave bude takýto divočák... Tešte sa)

Ale možno po elixíre z pŕhľavy budem len pichľavá, protivná, pálivá alebo načisto zozeleniem. Ktovie.