Horcruxy vzťahov

31.5.2021 08:59 · 741 zhlédnutí lnvictus

Na koľko kúskov je možné rozbiť dušu, ktorá miluje?

láska je bezhraničná
láska nepozná obmedzenia láska je večná
láska je ...

Otrepané frázy, do ktorých pascí sme padli asi viacerí. OpaKOVAN(I)E. Podobne ako v tej známej ságe o mladom čarodejníkovi. Zakaždým, keď sa zaľúbime odtrhne kúsok našej duše. Bez toho aby sme niekoho úmyselne zabili. Vlastne ani nehovorím pravdu. Zakaždým, keď sme zaláskovaní aj zabíjame. Tak trochu samého seba. V mozgu prekypujúci fenyletylamín nás podmaňuje úplne a sme ochotní urobiť niečo úplne šialene a krásne bláznivé. V excitovanom stave mysle chceme hoci aj okamžite umrieť pre toho druhého. Ochotne a dobrovoľne ukladáme na oltár spoločného bytia ďalší kúsok našej vlastnej duše.

Nezištne.

V skutočnosti zo sebectva. Milujeme a očakávame, že budeme milovaní.

Realita bytia však postupne trhá naše duše na kúsky a schováva ich do prekvapivých objektov, ako skutočné horcruxy. Raz je to podmanivý úsmev, telo bohyne, bradavky ako čerstvo obraná malina za rannej rosy, šťavnaté lupienky lemujúce okraje ružového vesmíru... Neexistuje univerzálna receptúra, návod či starostlivo ukrytá hrubá a tajomná kniha mágií. Darmo mávame prudko tým najlepším a najpevnejším čarovným prútikom, aby sme naše dávno zakliesnené kúsky oslobodili. Nahlas kričíme tie najsilnejšie zaklínadlá, alebo si ich len tak šepkáme.

Opakovane stojíme pred kúzlom v radostnom očakávaní. Nájde sa konečne niekto, kto všetky naše horcruxy zozbiera a spojí ich späť do zmysluplného celku? Zamietame existenciu náhody. Naše osudy sa prepletali v posledných dňoch úplne dokonale. Veríme, že osud nehrá s nami neférovú hru náhod. Prijať bezdôvodnú náhodu by bolo, ako keby sme súhlasili s chaosom temnej mágie. Myslíme si, že sme čarodejníci a dianie okolo nás máme dokonale pod kontrolou a už nebude žiadna temnota. A tiež nebudú žiadne mená, ktoré sa nesmú nahlas vysloviť. Naozaj sme si istí, že sa nemýlime? Náš spoločný pokrivený vesmír je ako láskou pokrivená realita.

Vie z nás niekto, na koľko kúskov sa dá rozbiť láska, aby sa v nekonečnej postupnosti delenia úplne a definitívne nezanikla?

Tvrdohlavo všetci zisťujeme, že napriek všetkému, oplatí sa.
Ľúbiť a byť milovaný.

Je to najsilnejšie kúzlo, ktoré spoľahlivo zničí aj tie najodolnejšie horcruxy v nás!