Tŕň v riti

22.7.2021 08:53 nenefitka

Síce sa hovorí "vytrhnúť tŕň z päty", ale ak sa deje niečo fakt nemilého, čo síce musíme zo spoločenských dôvodov pretrpieť, hovorííme, že je nám to milé, ako tŕň v ... Ak by ste si niekedy skúsili vyoperovať z toho miesta, tak pochopíte, že nemilé je to najmenej z dvoch dôvodov. A to jednak, že tá časť tela býva citlivá, a druhak, že si tam síce dočiahneme, ale nevidíme, a tak manipulovať s nejakým zadretým predmetom neveľkého rozmeru je dosť obtiažne.

To všetko ma napadlo okrem sebaobviňujúcich hodnotení v situácii, keď som pri čakaní na autobus čítala Dějiny lidských průserů, a v snahe uvoľniť miesto na lavičke, som sa bez zdvihnutia sedacej časti posunula, pošupla a - hups! lavička bola drevená, po farbe mikroskopické stopy zospodu iba, a mne cez šaty prenikla trieska drzá ako ten nádražný vrabec, ktorý očičkami pýtal podiel z môjho koláča.

Tak, ako to nebol tŕň, ale riadna trieska, ktorá sa zavŕtala tak, že som ju následne musela previezť cez hranice ako vzácny kontraband a loviť v smiešnej polohe až doma, zadok vypučený na zrkadlo... , tak ani koláč nebol koláč, ale šiška, pampúšik, koblížek, marmeládová kobliha.
Na veľkých výletoch tradične hľadám najlepšiu sviečkovú a pivo, na malých mi stačí kobliha. Ale najlepšia, bezkonkurenčne najmňamkovejšia bola na Malte. Každé ráno som zbehla dolu do potravín, kde sa po nich behom chvíľky zaprášilo. Nadýchaná, zvrchu chrumkavá, voňavá...

Na čo všetko dokáže myslieť človek s trieskou)
Radšej to ale neskúšajte.