Ženy nie sú radodajky?

17.8.2021 06:41 lnvictus

V poslednom čase rozvírili stojace vody uhorkovej sezóny blogy o potrebách žien. Niektoré boli naozaj hodnotné, až "analytické" úvahy, na ktoré by naši štátom dobre platení analytici nedošli ani do sklonku kariéry.

Jedna nedávna úvaha ma minimálne inšpirovala zamýšľať sa ďalej ... čo vlastne ženy chcú?

Nerád by som to uzavrel známym vtipom, že síce samé nevedia čo im chýba, ale neprestanú dovtedy, kým to nedostanú - od chlapa.

Ani sa nebudem snažiť prísť k definitívnym výsledkom, pretože som osobne presvedčený že univerzálna odpoveď neexistuje. Prípadne ak by aj existovala, je natoľko romantická, že nepatrí na tieto stránky.

Je hlavnou motiváciou žien iba jednoducho šťastne žiť ?

Takmer každá, teraz už dospelá žena bola vychovaná ako malá princezná a takmer každý, teraz už dospelý muž ako ochranca. Niekedy je ťažké prijať fakty, ktoré vryli do nášho genetického kódu milióny rokov spoločnej evolúcie. Dôsledky môžeme dočasne obojstranne a vedome potláčať, prispôsobiť sa očakávaniam spoločnosti alebo ak chcete etickým a právnym normám.

Naše mužské a ženské mozgy si aj tak idú svoje!

Na rozdiel od iných blogových príspevkov by som určite nespájal kvalitu ženského sexu alebo kvalitu spolužitia s rozsahom "materiálneho zabezpečenia" muža, teda "čím viac lóve v kešeni, tým väčší LOVE." Platí to, možno na pár výnimiek, ale tie sa aj tak stratia v štatistickej chybe. Nebudem na ne plytvať drahocenný priestor.

Zaiste, zrelaxovaná žena, ktorá nemusí riešiť otázky každodenného bytia sa teoreticky vie v sexe odviazať možno o trošku lepšie, či skôr rýchlejšie. Nezabudnime však na ďalší fakt, že mužské a ženské mozgy naozaj fungujú odlišne. Kým tie nežnejšie bez problémov zvládajú súčasné spracovávanie viacerých problémov, najčastejšie spojené so zabezpečením tepla domova, mozgy lovcov sa vyvíjali tak, aby im zabezpečili vystopovanie koristi, jej úspešné ulovenie v spolupráci s inými lovcami a zároveň kontrolu únikovej cesty, keby ten mamut predsa len zmŕtvychvstal a zaútočil. Aby dokázali prežiť a vyhrať neraz nerovný boj aj s hladným bruchom a unaveným telom, ich mozgy sa naučili efektívne využívať skrátené dráhy neurónov. Rýchlo, efektívne a tvrdo. Tieto pravidlá máme zapísané v mužskom DNA a napomáha tomu aj odlišné spektrum hormónov.

Vrátim sa ešte na chvíľu k tomu "teplu domova"a udržiavaniu ohňa v rodinnom krbe. Akokoľvek prekvapivo to znie, patrí sem aj snaha žien byť sexuálne príťažlivá, pekná, obdivovaná a obdarovaná. Pretože elementárne kódy ženám v mozgu diktujú potrebu čo najvhodnejšie odovzdanie genetickej informácie, ktoré v sebe nesú. Dosahujú to aj vhodnou selekciou benefitov, ktoré im variabilita mužského DNA ponúka.

Netvrdil by som, že ženy prežívali lepší sex s lovcom, ktorý doniesol väčší kus mamuta domov. Totiž všetci lovci dostali rovnaký podiel z úlovku. Dokonca aj rodiny tých, ktorí sa z lovu nevrátili. Iba my si občas namýšľame, že krajšia farba najväčšej štvorkolesovej mechanickej hračky prinesie pre naše drahšie polovičky do spoločnej spálne hlasnejšie "aaaach" a "ooooch".

Možno tá nová hračka v garáži dočasne vyvolá doma pútavejšie ale určite neúprimné divadlo. Ibaže, ktorý muž by chcel chodiť domov do divadla. Ak teda hračka pre ženu, za mňa rozhodne bez kolies a s inteligentným systémom vibrácií pripojiteľná tiež na internet.

Príroda sa vysporiadala s túžbami žien omnoho pragmatickejšie, ako len uspokojovaním potreby stále nových hračiek. Nazvime to "istotou bytia". So všetkým, čo sa do tohto pojmu zmestí, vrátane exkluzivity a súladu v citovom naplnení.

A dobrý sex dávaný či prijímaný určite zapadá do tejto veľkej škatuľky...

Ženy nie sú radodajky!

Nahlásit komentář