Ako vzniká dôvera?

13.9.2021 06:52 lnvictus

Pre/post covidové zamyslenie nad dôverou.

Máš vzrušujúce galérie. Na niektorých tvojich fotkách je utajený, ale predsalen viditeľný úsmev, ktorý ma očaril. Ukazuješ nám telo bohyne, ktoré sa na amatéroch vidí iba sporadicky.

Otváram profil a virtuálna chémia ma dostáva do varu. Píšeš zaujímavé príspevky. Neodolám a napíšem ti komentár. Tvoja odpoveď je prekvapivo príjemná. Naša komunikácia naberá na intenzite a prídu na rad celkom šťavnaté obrázky v súkromných správach. Posielame si šteklivé videá, ale stále si strážime skutočnú identitu.

Spoločne strávený čas plynie naozaj rýchlo a hoci nemáme vyslovene v pláne stretávať sa, v správach prezrádzame o sebe čoraz viac úplne otvorene, ako keby sme sa už dlho poznali.

Chýbajúci pud sebazáchovy, povedal by niekto. Tu na Amatéroch treba byť ostražitý! Radí mi úplne cudzí človek.

Napriek negatívnym skúsenostiam smelo ideme s kožou na trh a dôverujeme opäť. Potenciálne hroziace riziko zvyšuje prežívanie emócií, čítal som inde. Niečo v tom asi bude a spomeniem si na sex na schodisku, v parčíku alebo na nudapláži.

Potláča náš mozog vedome signály prípadného nebezpečenstvo, ak druhá časť hemisféry cíti blížiacu sa sladkú odmenu, ktorá nemusí byť nevyhnutne o sexe?

Ktoré sú tie malé nuansy v komunikácii, keď akosi vnútorne cítite, že komunikujete s človekom, ktorý si zaslúži vašu dôveru? Dokážete vedome vrodenú, vštiepenú či získanú nedôveru vypnúť?