Cesta k prístavu

14.9.2021 10:43 AldebaranZA

Keď sa neviem pohnúť z miesta uvažujem nad možnými cestami. Jeden smer týchto ciest je však neustále v popredí ako veľký žiadostivý  maják  nad prístavom plným možností.  Úskalia, pre tento smer prirodzené, sú však veľmi zradné. Ich bezpečné prekonanie s zachovaním stavu a priorít vyžaduje spojenie rozhodnutia,  znalostí , odvahy aj šťastia . Skĺbiť ich dohromady sa mi ešte nepodarilo no ako sa vyvíjajú ostatné časti života tak ma daný prístav láka stále viac a viac no možností jeho dosiahnutia je menej a menej.

Stručne napísané smer je v  možnosti nájdenia "diskrétnej milenky", "kamarátky s výhodami" či aspoň ženy otvorej rozhovoru, ktorá dopomôže k tomu aby som našiel spôsob akým v manželke vyvolám jej vlastným prístupom blokovaný sexuálny potenciál.

Cesta osobného zoznamovania je vzhľadom na rodinnú a pracovnú bublinu veľmi skromná na príležitosti. A vzťahy takto vzniknuté majú skôr kamarátsky charakter, keďže prechodu k intímnejšim témam bráni akýsi všeobecný odklon sexuálnych tém v rozhovoroch ale aj moja vlastná opatrnosť, keďže tieto známosti väčšinou majú aj iné prepojenia známych.

Skúsil som prejsť cestou pomocou internetu. Príjemne som si popísal a aj natrafil na ženy s mne podobným prístupom k životu, schopných viesť dlhodobo obojstranne zmysluplné rozhovory aj s úprimným vyjadrením názorov . Postupne však vyšlo najavo, že väčšina sa na životné situácie v akých sú sťažuje, ale jednoducho čakajú, že ich niekto iný takpovediac privedie za ručičku k lepším zajtrajškom bez ich vlastnej snahy.  Pri jedinom osobnom stretnutí nebola tá správna chémia.
Na rovinu ma ale už nebaví písať si týždne bez cielne o živote, knihách či záujmoch prípadne čítať neustále sťažnosti na manželov. A keď príde na intímne otázky čisto v duchu informovanosti byť aj tak za ďalšieho úchyla napriek tomu, že predchádzajúca komunikácia bola zmysluplná.  Uvítal by som konečne otvorenú debatu s obojstrannou snahou o stretnutie, kde už vzájomné sympatie rozhodnú čo bude ďalej. Potešil by aj úprimný otvorený rozhovor o sexe v manželstve a spôsoboch ako ho naštartovať.

Celkovo v poslednom období však akosi už ani neviem akým smerom sa mám zamerať. Stále sa snažiť v manželske vykresať iskru? Skúšať opäť hľadať? Kde ale hľadať? Bude to mať vôbec zmyslel?

Sex síce nieje moja priorita. Už som si zvykol na jeho nedostatok aj keď občas hormóny dokážu silno ovplyvniť správanie. Ale túžba stále živí nádej. A nechcem celý život ľutovať , že vlastné potreby, nápady, záujmy... ostanú neprežité, pretože nedokážem manželku presvedčiť aby uvoľnila sexuálny potenciál alebo neurobím tie správne kroky k tomu aby som našiel inú ženu, ktorej intimita chýba a cíti rovnakú nespokojnosť ako ja.