O komentaroch, znamkovani...

7.1.2008 11:34 · 1 659 zhlédnutí drift7415

O komentaroch, znamkovani, a erotike vseobecne (snaha o pohlad do duse pouzivatela)...toto mal byt cely nadpis...



Vyuzijem tuto moznost, ktoru mi ponuka stranka amaterov, a to, napisat si aj svoj vlastny pohlad na vec, do mojho blogu (myslim ze tuto moznost ma kazdy registrovany uzivatel), tema bude ta, o ktorej som sa zmienil v nadpise.



Komu sa nechcu citat, upozornujem, moje nazory, a myslienky (clanok je dost dlhy), ktore ma obcas sprevadzaju prechadzanim mojich oblubenych stranok, nech sa radsej netrapi az do konca, na strankach mame predsa kopu dostatocne inych a zaujimavejsich veci pre kazdehoJ.



Zacnem teda od konca nadpisu, lebo sa mi to tak zda najlogickejsie, ciez erotika vseobecne. Aj ked mame na strankach eroticku tematiku, casto sa to prerasta az do inych dimenzii, ale nie o tom chcem pisat. Hladal som spravne pomenovanie pre obnazene tela a myslienky prispevovatelov/-iek. Myslim slovo erotika to obsahuje vsetko a vystihuje dostatocne. Clovek sa stretava s roznymi nazormi, a prevazne sme my ludia v nasich zemepisnych sirkach vychovavani v nazore, ze erotika je vysostne sukromna az diskretna vec kazdeho jedinca/paru. Nemecky jazyk ma na to krasny vyraz (aj ked nie spisovny), ale sklbene v jednom slove to maju oni na rozdiel od nas oni – jaein - i ked nase anonie sa mi tiez paci. Je aj nie je, polemizovat nejdem, na nasich strankach sa stretavame skor s nazorom ze to je vec nasa, verejna (sudiach podla nepreberneho mnozstva fotiek, videi...a pod.).



Rozdelim pouzivatelov do mojich troch skupin, aby som s nimi mohol dalej „pracovat“. Prva skupina su pouzivatelia nahodni/anonymni, do tejto kategorie zaradujem vsetkych tych ktori pridu na nase stranky (nech uz dovod ako sa sem dostali je akykolvek – nahoda, cielavedomo), zo zaciatku nastupia s velkou chutou a su pravidelnymi navstevnikmi, pricom po case sa aspon zaregistruju, lebo maju potrebu vyjadrit svoj nazor. Cast z nich po case odide a objavuju sa uz len sporadicky. Druha skupina su, nazvime ich prispievatelia, vychadzaju samozrejme zo skupiny jedna, navstevuju stranku relativne pravidelne (povedzme aspon raz za jeden-dva tyzdne) ale tito ludia nemaju ziadne galerie, videa, ich najcastejsia aktivita je iba pozeranie galerii a chatovanie. Tretia skupina su aktivny clenovia, je to nejake dalsie percento zo skupiny dva, ktori tu travia dost casu, su tu aspon aspon raz za tyzden a maju galerie alebo videa. Erotika v tomto ponimani je pre nich jedna z hlavnych a dolezitych sucasti zivota (nechcem povedat ze pre ostatnych z inych skupin nie) a zaroven maju potrebu urobit z toho vec verejnejsiu. Urcite by sa v cleneni dalo pokracovat v roznych a dalsich kombinaciach ale na pochopenie zakladnych rozdielov to staci.



Vdaka tejto tretej skupine, sa tu mozeme kochat neprebernymi mnozstvami krasnych erotickych galerii a videi. Myslim ze kazdy kto tu nejakym sposobom zverejnil cast zo svojho sukromia cez zopar zaberov, si zasluzi jednu velku pochvalu, nie kazdy je totiz nazvem to rodeny exhibicionista v pozitivnom slova zmysle ako napriklad aj ja, ktoremu nerobi problem vyzliect sa ci uz pred tym istym ak nie uz opacnym pohlavim, povedzme pri obycajnom prezliekani plaviek v lete na kupalisku. Urcite mnohi z Vas zazili situaciu v lete na kupalisku situaciu, ked sa popri vas sused/ka akurat snazil/a obliect z mokrych plaviek to sucheho... tam clovek odpozoruje vela a presne takito ludia chodia aj sem, hanblivy, ale aj na druhej strane bez zabran. Cez okienko takejto mozaiky sa treba preto pozerat na nas aktivnych clenov.



Mnohi z nich su nadalej hanblivi (i ked nielen to je dovod na neukazanie tvare) a snazia sa na fotkach zamaskovat vsetko tak, aby sa nedalo identifikovat o koho by sa mohlo jednat (pozor v ziadnom pripade toto nevycitam, dovody predsa mozu byt rozne), nakoniec zistenie ze prave vas sused/ka v tej blaznivej pozicii na tej fotke nemoze byt predsa ten slusny pan v obleku co vlastni advokatsku kancelariu....:-)



Mnohi aktivni clenovia (moja tretia skupina) si sem daju fotky, kazdy kto to urobil vie, ze ma moznost zaskrtnut policko, ci chce aby ludia za fotky pridavali komentate, alebo stanovili ci a kto moze fotky aj znamkovat. Tu vsak zacina prvy kamen urazu, znamkovanie, ako mam aj uvedene v nadpise. Dovolim si povedat, ze prevazna vacsina si necha otvorenu moznost moznost lubovolneho znamkovania, male percento si zvoli inu z dvoch moznosti (pre neznalych, znamkovanie vypnute, alebo znamkovat mozu pouzijuc teraz moju terminlogiu, len aktivny clenovia). Ludia (aj ti hanblivejsi) su predsa len zvedavi ake reakcie to zanecha na nas ostatnych pozeracoch galerii/videi a teda ake hodnotenie dostanu tie nase fotky...casto tu prichadza k akemusi sklamaniu, mnohych aktivnych clenov, lebo dostali vysoke, rozumej zle znamky. O tom ze tu panuje priama umera, cim viac hlasovani tym vacsia pravdepodobnost zlej znamky nebudem pisat. Dostal som nie raz odkaz do schranky kde sa mi iny aktivny clen podakoval za kazde kladne a vyborne znamkovanie. Z toho som usudil ze tato vec je pre nich dolezita, casto rozhoduje mozno aj o tom ci bude pokracovat v pridavani dalsich sad fotiek. Tu by som chcel povedat, ze zasadne pouzivam iba tuto metodu, mojim aktivnym clenom, ktorych mam v oblubenych alebo kamaratoch davam vzdy a zasadne znamku jedna, ostatnym galeriam davam iba jednotky, pricom hodnotim iba tie ktore sa mi pacia, ale nie vzdy hodnotim aj ked ked sa mi galerie pacia (aby si nahodou niekto nemyslel ze tu cely den sedim a kazdu galeriu hodnotim). Ked sa mi galeria nepaci – radsej nehodnotim, cize neznamkujem.

Niekedy ma zaujme vyska priemernej znamky a potom sa pozriem ako ludia hlasovali. Zistil som ze zle znamky zvycajne rozdavaju tzv. nahodni prispievatelia (ako dobre som som sklbil moju skupinu jedna a dva). Neviem ake maju na to dovodu, kazdopadne ma to zaraza, ze prave tito ludia, ktori nemaju ani jednu zverejnenu fotku idu hodnotit inych.



Posledna vec ktora mi zostala nespomenuta, su komentare (a to nehovorim o priamych odkazoch), ano, je to este tazsi kaliber na odstrelenie nejakej galerie, alebo videa, ktora sa nam nepaci. Plati co pri znamkovani, aj ked uznam to sa to neda s takou lahkostou ignorovat. Znamka nie je taka viditelna, ale komentar tam zostane „visiet“ pod fotkami stale. Od peknych poznamok (zaujimavy pekny blog autorky hela-sen) az po urazlive komentare, ktore nemaju nic spolocne s tou nasou peknou erotikou...tu plati ze nahodni neregistrovani nema sancu pridat komentar, ale uz ten prispievatel dokaze z neviem akeho popudu popisat vselijake nepekne veci.

Malo by aj tu platit, ak sa ti nepaci nepis nic, vsak ti ludia co sem dali fotky to urobili uplne dobrovolne a dali nam sem nieco zo svojho sukromia, pricom castokrat museli preskocit nie malu prekazku ktora ich oddelovalo od toho ist ci neist do toho...



Co dodat na zaver, hadam takuto myslienku, pre tych ktori sa docitali az sem, by som chcel napisat, kaslite na nich a nenehajte sa odradit ziadnymi negativnymi znamkami a kometarmi!! Ako prisli tak aj odidu. Ak vam to velmi prekaza, stale tam je moznost volby a to, nedovolit ani jednu z horeuvedenych moznosti. Neplati to umerne, ale zle znamky dostanu najskor starsie pary, nie prave vysportovani muzi, ci zeny s pekne zaoblenymi tvarmi. Ja tiez nemam postavu z katalogu Muscle and Fitness, no a co, nie kazdemu sa to aj tak paci, a najviac ma aj tak potesi hodnotenie od tych mojich vernych „znamkovacov“. Preto, ti ktori ste smutny, alebo vas ti skrie, kaslite na to, robite to predsa kvoli sebe a tym niekolkym priatelom, ktorych ste tu stretli!!!



Clanok obsahuje iba moj nazor, tak ma nekamenujte, kazdy to vidi inak, ak chcete mozme dalej diskutovat.



Do pekneho pozerania Vam prajem pekny denJJ!