O neúspěšném prodavači

1.11.2014 05:40 · 437 Aufrufe cynik-impotent

Žil byl za devatero horami, devatero řekami.....
Ale prdlačky. Máme moderní dobu.

Za devatero servery, devatero routery, jedním internetem a jedním počítačem, žil byl jeden muž. On vlastně nebyl jeden děti, byla jich celá hromada. Ale použijeme ten jeden jako exemplární vzorek.

Ten muž se jednoho dne rozhlédl okolo sebe a ve svém panelovém bytě v desátem patře se rozhodl, že bude prodávat stromy.
Tedy vlastně ne stromy, jen klády.
Jenže zjistil že udělat ze stromu kládu, je strášně pracné, náročné a drahé.
A tak se rozhodl, že bude prodávat jen fotky klády.

A jak se rozhodl tak udělal. A protože nebyl hloupý, připravil si několik fotek, stánek a vyrazil do lesa.
Stánek rozložil a začal řvát jak na lesy: "Fotky klády, fotky klády " "Kdo chce může si i sáhnout" "Kdo nikdy neviděl kládu ? Pojďte nabízím Vám kládu, kvalitní, tvrdou dokonalou"

Když muž po několika hodinách téměř ochraptěl, unavený a znechucený šel domů.

Druhý den, si řekl že to zkusí v parku, je tam přeci víc lidí.

A jak řekl, tak udělal.

Ale výsledek byl podobný, lidé chodili okolo, někteří si dokonce klepali na čelo. Muž byl znechucen: "To nikdo nemá zájem o moji kládu ?"

Jedné ženě se ho zželelo, přistoupila ke stánku a začali si fotky prohlížet: "Dobrý den, máte hezké fotky, jen škoda že je na nich pořád stejná kláda" "Ale já cizí nefotím" "Dobře to chápu. A co nějaké informace ? Co fotku celého stromu ? Můžete mi říct jak je strom starý, nebo odkud pochází ? A co je to vlastně za typ stromu ?"

Muž byl v rozpacích a tak jako spousta prodejců si začal vymýšlet: "Paniko je to vynikající strom, má perfektní léta a ta odruda ja buk. Je tvrdý jako kámen a bývá tvrdý často"

"Víte Pane, ale já jsem dendroložka a vy mi tady nabízíte nějaký zakrslý smrček. Na tohle Vám neskočí ani malé dítě. Zbohem"

Muž se naštval. Žena měla pravdu, ale přeci to nemohl přiznat a tak na ni ještě zavolal: "Ty krávo pitomá, nevíš o co přicházíš, víš jak by se s tím dobře topilo ?!!!!"

Ale muž se nevzdal, stále prodává klády v lese, nebo v parku. A rozumní lidé chodí okolo a klepou si na čelo.