Mých 10 let s Amatéry

12.3.2016 19:20 · 2.196 Aufrufe epovid

Vážení přátelé, kamarádi… Předkládám vám svou úvahu či zkušenosti se svým životem na amateri.cz
Nedávno mě totiž jeden nováček požádal o pomoc, jak to zde chodí a já se tak nějak zamyslela (nebojte se, nedělám to často) a řekla si, že to sepíšu.
Na úvod vás obeznámím, proč tu jsem. Některým to stále nedá spát a možná se tím vyhnu opakování pořád dokola…

Asi před 25 lety mě můj tehdejší kluk poprvé vyfotil spořeji oděnou (ještě na kinofilm a automatem). Evidentně ho ta záliba neopustila ani po svatbě a s postupujícím věkem, přibývajícími šedinami, vráskami a dalšími vadami na mé kráse… ho to baví pořád. Pak přišel s nápadem, dát nějaké fotografie všanc amatérům a tak tu jsem. Napřed jsem se zdráhala, možná to tak nevypadá, ale jsem stydlivá a myslím si o sobě, že nejsem nikterak krásná, zajímavá ani fotogenická. Naštěstí se manžel ve focení zdokonalil a ovládá velmi zkušeně i retuš, takže jsem na fotkách lépe vypadající než ve skutečnosti.

Další dotaz bývá na mé oblečení (spíše svlečení). Něco si pořizuji za účelem focení, ale většina prádla, punčoch a punčocháčů je součástí mého běžného šatníku i v civilu. Opravuji: punčochy na podvazky nosím méně často, třeba do divadla nebo někam na večeři si je obléknu.

No ano, ráda odděluji svůj běžný civilní život, od toho hříšnějšího. Tak trochu jako Dr. Jekkyl a pan Hyde. V civilu jsem úplně obyčejná a většinou nenápadná ženská, manželka, matka, trochu domácí hospodyňka, pracující jako kancelářská myš a šeď si svým způsobem užívám. NEcivilní život je odhalování se pro fotografie, fotí mě manžel a fotografa měnit neplánuji!

Proč neukážu víc? Je to můj styl! Pokud se to někomu nelíbí, tak má smůlu a musí koukat jinam. Jednak mi připadá zajímavější něco málo nechat utajené, možná dělám i trochu drahoty a hlavně menšími kousky oblečení skrývám své nedokonalosti.

Zda se ráda fotím? Překvapivě ne. S malým sebevědomím, velkou sebekritičností, manželovou náročností a pokročilým věkem je to čím dál složitější. On mě musí dost přemlouvat nebo lehce opít.

Nejčastější otázka: Co tu hledám? Já nevím jak vy, ale já mám pocit, že pořady v televizi jsou čím dál méně zábavné, neustále je opakují. Takže bych tu ráda vedla občasnou vtipnou a mírně lechtivou korespondenci za účelem inspirace…

Raději zdůrazním, jsem spokojeně vdaná i zadaná, seznámení ani povyražením tu nehledám, ale každá pochvala na fotky mi samozřejmě nesmírně lichotí!

Snažím se odpovědět na všechny zprávy. Trochu mi to komplikuje, že sem chodím jen někdy, zprávy se přeřadí podle času odeslání a odpovídám na ně, jak se vrství. Trochu chaos a tak se omlouvám, pokud na některou nedošlo. Úmyslně neodpovídám na vzkazy nad mou míru slušného vychování, opakované nabídky k seznámení a na sex za úplatu. Občas mě suma překvapí, občas pobaví…

Teď konečně, proč jsem se vlastně do této úvahy pustila. Nechci se chlubit, jen bilancuji:
Od srpna 2005, kdy jsem se registrovala, mám(e) 91 galerií, 636 505 zobrazení, 682 komentářů a 12 696 hlasů. Nejdůležitější je pro mne 1 214 stran zpráv. To je doufám dostatečné oprávnění k zamyšlením na vámi, moji milí ostatní amatéři.
Nevím, jestli se novým vzhledem webu statistika nějak nezměnila, ale to až tak podstatné není.

Vzhledem k tomu, že se historie opakuje, přesněji myslím, že typy a charaktery dopisovatelů, tak jsem si vás, vážení pánové, po svém jaksi zaškatulkovala. Proč pánové? Protože žen mi píše opravdu poskrovnu a ženy jsou tak zvláštní živočišný druh, že jsme nezaškatulkovatelné!
Tak vítejte v mé typologii a račte se zařadit:
SKALNÍ FANDOVÉ
Jsou tu se mnou léta, napíší často nebo jen občas, jsou pořád nevtíravě milí a potěší mě každým vzkazem, i když delší dobu žádnou galerku nepublikuji.
DŮVĚRNÍCI
Fajn chlápci, dá se s nimi psát o čemkoliv a jejich zpráva mi vždycky udělá radost. Víc takových!
NOTORIČTÍ PŘEMLOUVAČI
Opakovaně posílají tentýž vzkaz, nejraději s rozměry svého mužství a telefonním číslem. Slovu NE vůbec nerozumí. Sem patří i ti, kteří by mě rádi koupili na noc či určitý druh sexu. Sorry, fakt ne!
LIBŮSTKÁŘI (neškodní)
Jsou fajnšmekři na určité věci, které já nevyhledávám, ale jsem tolerantní a nevadí mi vyměnit pár vzkazů, pokud najdeme společně zajímavé téma.
LIBŮSTKÁŘI (vadící)
Ne, svoje použité spodní prádlo nedávám ani neprodávám!!!
NARCISOVÉ
Posílají fotky především své chlouby ze všech i nemožných úhlů a chtějí číst ódy, jak jsou super.
FILOZOFOVÉ
Tak těm moc nerozumím, mám pocit, že píšeme každý o něčem jiném a často to naštěstí rychle vyšumí.
POETOVÉ
Miláčku, lásko, sluníčko… veršíky, vyznání… Na puberťačku by to možná fungovalo, je to „milounké“, ale už jsem na to trochu odrostlá. Na „velká“ slova moc nejsem.
SEBESTŘEDNÍCI
Jsem tvoje terno, pojď se sejít, jsem fakt dobrej, nebudeš litovat, zažiješ zázrak… Kde se ve vás to sebevědomí bere?
RADILOVÉ
Takhle nestůj, musíš, nesmíš, foť, natoč… ukaž nám jí pořádně… Co k tomu dodat? Neukážu, nechci! Jsem tu dobrovolně, fotím, co chci a nejsem tu na gynekologické prohlídce.

Pokud jste se pročetli až sem, tak doufám, že jste se našli?!? Samozřejmě v kolonce „DŮVĚRNÍCI“ a že budu číst další fajn zprávy.

Poslední ožehavý problém HOLIT či NEHOLIT?
Neslučitelné tábory fandů toho či onoho. Helejte, já vám do toho taky nekecám, tak mou úpravu nechte na mém vkusu.

No a můj vztah k SEXU?
Ano, myslím si, že vím, co to je :-)
Provozuji ho, mám ho ráda, užívám si ho… ale s kým? To je čistě má volba!!!

Jsem tu s vámi ráda a doufám, že tu ještě nějaký čas pobudu...

Vaše Epovid