Dárečky

26.12.2018 13:13 · 717 Aufrufe YesOfCourse

Je středa večer, ulicemi už obchází temnota, rušená jen ostrůvky pouličních světel, a v temnotě mého žaludku, ničím nerušené, dochází k biochemickému rozkladu cukroví. Kalendář hlásí 26.12. a Vánoce, ten věčně se opakující svátek plný rodinných setkání, obdarovávání a jiných rodinných a společenských povinností, má už na kahánku. Vánoční atmosféra se pomalu ale jistě mění v přípravy na Silvestra.
Konečně! křičí tenký hlásek v mé hlavě a mé srdce odhazuje velký balvan, který jej každoročně tíží minimálně od prosince. Je konec všem těm starostím, které Vánoce přinášejí.
Asi jste vytušili, že nepatřím mezi milovníky vánočních svátků a že mě s transparentem "Ježíšek rules!!!" běhat po ulici neuvidíte. Jednou z předvánočních činností, kterou bytostně nesnáším, je nakupování dárků. Co nakupování; to by bylo ještě celkem v pohodě. Ale vymyslet, čím obdarovat, to je někdy větší oříšek než odvodit vzorec pro výpočet velikosti otrávení z přeplněných obchodů.
Jsem rád, že znám i osvícené osoby, které jednoduše sdělí, co by si pod tím kusem mrtvého stromu představovaly, ovšem najdou se i tací, kteří na stejnou otázku odpoví nečím jako "Nevím", "Nic", nebo "Něco vymysli". To by člověk vyletěl z kůže.
Jakožto vzdělaný, zvídavý muž zabrousím občas do temných vod internetu, jimiž jsou servery jako xman.cz, onaNdnes.cz, prozeny.cz a jim podobné. Samozřejmě za účelem nasbírání informací a rozšíření vědomostí. A na jednom z těchto serverů jsem v předvánočním čase narazil na článek, který radil, co kupovat a nebo nekupovat ženám k Vánocům. Samotný článek nic světoborného nepřinesl, o to výživnější však byla diskuze k článku, kde se především ženy "chlubily" tím, čím byly svými vynalézavými drahými polovičkami obdarovány.
A tam jsem se dočetl něco, co mě rozesmálo tak, až mi vyhrkly slzy do očí. Jako diamant mezi šutry považuji příspěvěk ženy, která si někdy v prosinci povzdechla, že by se jim hodila nová štětka na záchod. No a ten její se toho chytl jako tonoucí stébla, takže na Štědrý den dotyčná našla pod stromečkem záchodovou štětku. Byl by to docela povedený fór, kterému by se zasmála i žena, pokud má dostatek smyslu pro humor, ovšem ona pod tím stromkem nenašla nic jiného. Jen tu záchodovou štětku.
Není nutno dodávat, že tichá domácnost na delší dobu v tomto případě zní celkem logicky. A já jen sedím u monitoru a dusím zoufalý smích v dlaních, když si představím toho blba, jak vítězoslavně nese k pokladně novou záchodovou štětku a v duchu se poplácává po ramenou, jak to tento rok perfektně vymyslel.
To i já, co nejsem na dárky zrovna přeborník, mám při takovém nápadu zorné pole zastřené blikající výstražnou kontrolkou, hlásící smrtelné nebezpečí. A to jsem opravdu amatér, co se týče dárků.

Že jste čekali pojednání o erotických dárcích? Pche, veselé Vánoce:)