SMS blogy

3.11.2019 12:43 · 1.558 Aufrufe gapore

Klasická SMS má, pokud se nepletu, 160 znaků. Díky technice ale jde psát do SMS i delší texty. Mám dojem, že někteří mají naučené z dob minulých, že čím kratší, tím lepší. (Nemyslím penis, ten mají amatéři i při koupání ve studené vodě minimálně 2x omotaný kolem pasu.) A proto i jejich zápisy do blogového deníčku jsou krátké. Bohužel ne vždy úderné a srozumitelné. Možná je to proto, aby se čtenáři trochu cvičili v logickém myšlení, co nám chtěl autor blogu říci. Třeba mně s mým hodně hloupým popelářským mozkem často dlouho trvá, než pochopím smysl blogu. Když je to blog - inzerát, většinou mi to dojde, někoho někdo hledá a jen si myslí, že v Seznamce jsou recepty na sezamové koláčky. A je pravdou, že inzerát má být krátký a výstižný. Když je to věta - otázka, vyzývající k diskuzi, třeba Co si myslíte o velkém třesku, chápu, že blog má nahradit Fórum.
O čeština raději nemluvím jeden překlep člověk poznat. Ale když chybí třeba čárky jak pak poznat co být smysl věta? Propustit nelze popravit. Lež má krátké nohy. A křivé.
Vlastně to chápu, moc dlouhé blogy jsou neekologické.Tady platí, čím méně slov, tím víc blog. Tolik moje dnešní ublognutí.