Výzkum: Oslovovací fráze

18.11.2023 14:38 · 1.459 Aufrufe -StojanJakotyc-

Varování: Následující řádky jsou satirou a můj smysl pro humor je lehce specifický.

Při svém pobytu zde si jednočlenný výzkumný tým vysoce erudovaných odborníků Jakotyčova institutu všiml, že se na ženských profilech objevují věty typu: "Nesnáším oslovení 'ahoj'," nebo "Neptejte se mě, jak se mám," a "Pánové, buďte kreativní" atp.

Jakotyčův institut, hnán vědcům vlastní zdravou zvědavostí a touhou po poznání světa, nikoliv touhou konečně nějakou ukecat a vrznout si, si tedy položil otázku, jak by mělo správné oslovení ženy vypadat. Jaké jsou ty správné oslovovací fráze, neboli pick-up lines A přišel s následujícími nápady:

Jako alternativu k neoblíbenému "ahoj" vymyslel originálnější "čau". Podle kalkulací provedených dle interního vzorce (duševní vlastnictví Jakotyčova institutu) na počítači NASA se pravděpodobnost odpovědi zvýšila o celých 0,00034 %. Pravděpodobnost na odpověď na pozdrav "čauky mňauky" se pak limitně blíží nule a jde až do záporu.

Dále při zvažování alternativy k neoblíbenému "Jak se máš?" vyšel ze zákonů logiky. Je-li teze A neoblíbená, musí být teze anti-A oblíbená. Antitezí je v tomto případě otázka "Jak se nemáš?"

Jakotyčův institut se nespokojil pouze s těmito již tak velmi nadějnými a pokrokovými výsledky a zabrainstoromoval nad dalšími možnými otázkami nebo větami oznamovacími na započetí slibné konverzace:
"Chceš šukat?" - Povšimněte si prosím zcela rafinovaně subtilní výzvy k sexuálnímu aktu. Dle našich predikcí by ze strany protistrany měla s největší pravděpodobností následovat bouřlivá reakce, kdy se začne dožadovat co nejdřívější schůzky.
"Máš ráda sex?" - Zde náš institut spočítal jako nejpravděpodobnější tuto reakci: "Abych neměla, jdeme na to!"
"Jsi nadržená?" - Prakticky stejné jako u předchozí otázky.
"Máš ráda sex?" - To samé.
"Stojí mi péro." - Toto je naprostý trhák. Jenom pozor na riziko, že dotyčná samým vzrušením omdlí.

Při použití oslovení "Ahojky kočičko, dáme sexík?" pak není jen vysoké riziko neodpovědi, ale i určité riziko exploze Vašeho výpočetního zařízení. Odborníci se dodnes přou, zda je důvodem přílišně sofistikovaná duchaplnost tohoto oslovení, která přetíží operační paměť počítače, nebo jen jeho "destruktivní pitomost".

Naši odborníci dále zapátrali v literatuře a v povídce Quido shání nevěstu (Šimek, Grossmann) nalezli rovněž zajímavou pick-up line: "Tak co, buchty, poplkáme?"

Institut jde z dobou, a tak zapojil tzv. OpenAI, známý ChatGPT 3.5 s těmito výsledky:
"Ahoj. Měla bys zájem o nezávazný chat o tom, co tě vzrušuje?"
"Ahoj, mám rád otevřené a upřímné rozhovory. Existuje něco, co bys ráda prožila nebo zkusila, a chtěla bys se o tom podělit?"
"Ahoj, rád bych s tebou sdílel vzrušující myšlenky a poslouchal o tvých fantaziích. Máš něco, co bys chtěla prožít?"
"Ahoj, pokud máš chuť na otevřený a respektující rozhovor, rád bych slyšel, co tě vzrušuje a co bys chtěla zažít."

Máte-li vlastní úspěšné fráze, podělte se o ně v komentářích, ať na nich můžou ostatní parazitovat.
Rovněž se můžete podělit o tip na nějaký další výzkum, pokud by Jakotyčův institut něco prezentovatelného vyzkoumal, výsledky zveřejní.