tady je to celkem pěkně popsáno https://aktin.cz/sex-testosteron-a-fitness-jak-se-vzajemne-ovlivnuje-cviceni-a-sexualni-aktivita
Ono je to ve výsledku docela jednoduché. Tělo má velmi sofistikovaný mechanismus a nechová se podle toho, co si jeho majitel přeje, ale tak aby svému majiteli drželo co nejoptimálnější funkce. A čím je člověk starší, tím míň má tělo celkově energie, kterou potřebuje pokrýt každodenní výdej. A protože je tělo tak chytré, sníží produkci testosteronu, jelikož ví, že člověka to zbrzdí. To vede k tomu, že je muž lenivější a má obecně míň chuti na jakékoliv aktivity. Tělo šetří výdej energie tím, že dá člověku pocit, že se mu do těch aktivit nechce a tím tělu zbývá dostatek energie na pohánění všech životních funkcí a nic nadbytečného mu tu energii neplýtvá. Pravidelné cvičení a s tím následné efekty - zvyšení svalové hmoty, rychlejší metabolismus, navýšení příjmu potravy a živin - dává tělu signál, že to tělo je dostatečně silné a dobře zásobené, a není proto nutné ho tlumit sníženou hladinou testosteronu.
Na druhé straně je blbost nahánět testosteron umělou suplementací. Tělo je vždycky chytřejší, než jeho majitel. A ví, kde potřebuje mít nastavenou adekvátní hladinu. Když mu ji uměle navýšíte, o to víc sníží vlastní produkci. Což může jít až do té fáze, kdy začne vytvářet na testosteron rezistenci.
Takže pokud chcete, aby Vaše tělo pořádně šlapalo a to i co se týče chuti na sex, dávejte mu zabrat. Ukažte tělu, že nepatříte ještě do starého železa, ale že má být zvyklé podávat výkony a držet si energii. Hýbejte se!
Na druhé straně je blbost nahánět testosteron umělou suplementací. Tělo je vždycky chytřejší, než jeho majitel. A ví, kde potřebuje mít nastavenou adekvátní hladinu. Když mu ji uměle navýšíte, o to víc sníží vlastní produkci. Což může jít až do té fáze, kdy začne vytvářet na testosteron rezistenci.
Takže pokud chcete, aby Vaše tělo pořádně šlapalo a to i co se týče chuti na sex, dávejte mu zabrat. Ukažte tělu, že nepatříte ještě do starého železa, ale že má být zvyklé podávat výkony a držet si energii. Hýbejte se!
Po ctvrt roku lehkeho sportu jako beh, plavani a jednou tydne calestenics, tak mi stal zas jako driv. Take beru doplnky stravy jako arginin, opc, maca a zensen. Jestli pak to zmeni velikost krevetky to ovsem netusim
Obecne ma posilovna urcite pozitivni vliv. Jako kazdy sport zlepsuje fungovani kardiovaskularniho systemu a tudiz i prokrveni tam dole. Dale ma silovy trebing pozitivni vliv na tvorbu testosteronu (na rozdil od vytrvalostnich sportu). Pokud jde o osobni zkusenost, po letech treningu jsem musel z fitka ze zdravotnich duvodu na par let vypadnout. Na vykonosti rozdil nepozoruji, ale mam mensi chut na sex. Je vsak otazka, zda je to snizenou produkci testosteronu absenci treningu, nebo jen vekem. Kazdopadne fitko z tebe nadsamce neudela, ale urcite ma pozitivni vliv.
Tak já s erekcí problém nikdy neměl. Ale po intenzivním silovém tréninku je člověk fyzicky vyřízenej a je asi lepší pár hodin se sexem počkat. Z dlouhodobého hlediska ti stoupá testosteron, což má silně pozitivní vliv.
Mne teda naopak. Při sportu je scvrkly ať dělám jakýkoli sport. Únavou.
Tak já mám po sportu taky krevetku
,protože ta krev je behem tvrdeho treninku potreba jinde. A buď rád, když je kreveta jel jsi na MAX 

Krevetka mě pobavila. Kupovala jsem psům sušené na vánoce. Mají asi centimetr. Luxusní představa. 😂
"Krevetka" slyším poprvé :) Takže po tréninku ho máš dost zcvrklýho, jo? To já mám asi i bez tréninku :D
Bavil ses někdy s někým kdo na sobě pozoroval stejné změny po chození do fitka, že se jim vše v posteli zlepšilo?
Bavil ses někdy s někým kdo na sobě pozoroval stejné změny po chození do fitka, že se jim vše v posteli zlepšilo?
Jo, nejvíce to jde pozorovat u lidí 50+. Kamarád je trenér, tak to mám z první ruky
...Jsem bývalý fitness trenér, je mi 55
Tak to mám ještě 14 let :(
A tušíš jak to mají holky/ženy?
A tušíš jak to mají holky/ženy?
Jsou pevnější. Víc se dá procítit vnitřek, protože když jedeš pořádně, tak posílíš i břicho a pánevní dno.
Tak to netuším, ale vidím, jak se jim zvedne sebevědomí 

To jim zvedá i nová kabelka z Pařížský :)
Tak silový trénink vyplavuje testosteron, tak ti pak stojí jako meč. Někdy ty erekce jsou bolestivé (více kol), ale dá se to vydržet. Lepší než aby nestál....
Je mi 32 a mám větší výdrž než 20 a to jsem v té době necvičil....
Nejenom testosteron, ale také Endorfin a další hormony. Také dochází k lepšímu prokrvení těla a tedy i penisu. Nezapomínejme ani na tepovou frekvenci a lepší dýchání.
Dalším faktorem je také ztráta tuku a nárůst svalstva (líbíme se víc sami sobě, ale i pro partnerku jsme více sexy)...
Dalším faktorem je také ztráta tuku a nárůst svalstva (líbíme se víc sami sobě, ale i pro partnerku jsme více sexy)...
Takže jsi až po nějaké době cvičení, začal pozorovat změny v erekci, její délky a síly, potažmo i délky výdrže se neudělat při souloži?
Snažím se najít nějaké vědecké studie, proč tomu tak je, kromě vyplavování testosteronu.
Zda v tom není třeba i posílení pánevního dna cvičením ve fitku, apod.?
Snažím se najít nějaké vědecké studie, proč tomu tak je, kromě vyplavování testosteronu.
Zda v tom není třeba i posílení pánevního dna cvičením ve fitku, apod.?

Fitnes/posilovna a erece/sex
Dlouhodobé poznatky?
Co je na tom pravdy, co za tím stojí a jaké jsou vaše poznatky, pokud tu je tedy někdo, kdo si uvědomuje jaký to měl v posteli a rozkroku předtím, než na sobě začal makat v nějakém takovém zařízení.
Osobně potřebuji nabrat hmotu, tak mě zajímá, zda budu víc vyřízenej, že na to ani nepomyslím nebo mi časem bude víc přemejšlet ten spodní malej mozeček víc než dosud a bude víc k něčemu než doteď?
🤣 Jako jsou vaše osobní zkušenosti