Dieser Beitrag wurde vom Benutzer gelöscht.
Celá lokalita je v CHKO a zároveň se jedná o zdroj pitné vody, takže platí zákaz koupání. Pokud hledáte naturistickou pláž, doporučuji vybrat některou z lokalit, kde je to oficiálně povoleno.
Proto tam v létě není kde zaparkovat. Naturistická pláž je tam oficiálně.
V Česku je situace trochu specifická, neexistuje žádný státní seznam „oficiálních nudapláží“ ani právní institut, který by pláž prohlásil za FKK. Tudíž tam žádná oficiální nudapláž být ani nemůže.
Ježíši kriste, ty jsi chytrolín. Máš v tom bordel. V jednom příspěvku napíšeš, ať si najdu místo, kde je to oficiálně povoleno. A hned v druhém píšeš, že taková neexistují. :D
Jen tak mimochodem. Naturistické pláže štempl oficiality mají. Většina z nich vznikla dohodou s vlastníkem nebo správcem pozemku (obcí, městem, soukromníkem nebo správcem vodní nádrže) a díky dlouhodobé toleranci. Jejich zřízení nebo vyčlenění zajišťuje právě vlastník či správce daného pozemku. Jejich rozvoj a propagaci podporuje Českomoravská federace naturistů (ČFN), která je zapsaným spolkem podle občanského zákoníku.
Prosím tě, běž si svá falešná moudra trousit jinam, Nikdo tě tady o ně nežádá.
Jen tak mimochodem. Naturistické pláže štempl oficiality mají. Většina z nich vznikla dohodou s vlastníkem nebo správcem pozemku (obcí, městem, soukromníkem nebo správcem vodní nádrže) a díky dlouhodobé toleranci. Jejich zřízení nebo vyčlenění zajišťuje právě vlastník či správce daného pozemku. Jejich rozvoj a propagaci podporuje Českomoravská federace naturistů (ČFN), která je zapsaným spolkem podle občanského zákoníku.
Prosím tě, běž si svá falešná moudra trousit jinam, Nikdo tě tady o ně nežádá.
Svatá prostoto... Chytrému napověz, hloupého trkni.
Tak ještě jednou a srozumitelně:
* Pískovny CEP leží v CHKO Třeboňsko – ochrana přírody.
* Pozemky a vodní plocha jsou převážně v soukromém vlastnictví.
* Nejde o veřejné koupaliště a neexistuje žádná dohoda vlastníka, která by rekreační koupání povolovala.
* Na části areálu probíhá těžba štěrkopísku.
* Pískovny Cep, Cep I a Cep II jsou zdrojem pitné vody!
* Platí zákaz koupání a znečišťování. Je jedno, jestli jsi v plavkách nebo nahý.
Chceš-li ale za každou cenu venčit svého pindíka, vyber si jiné místo, ať pak nejsi překvapený.
Tak ještě jednou a srozumitelně:
* Pískovny CEP leží v CHKO Třeboňsko – ochrana přírody.
* Pozemky a vodní plocha jsou převážně v soukromém vlastnictví.
* Nejde o veřejné koupaliště a neexistuje žádná dohoda vlastníka, která by rekreační koupání povolovala.
* Na části areálu probíhá těžba štěrkopísku.
* Pískovny Cep, Cep I a Cep II jsou zdrojem pitné vody!
* Platí zákaz koupání a znečišťování. Je jedno, jestli jsi v plavkách nebo nahý.
Chceš-li ale za každou cenu venčit svého pindíka, vyber si jiné místo, ať pak nejsi překvapený.
Svatá prostoto...
Skoro celé Lipno leží v CHKO Šumava - zkuste někomu v okolí třeba Černé v Pošumaví, Horní Plané atd. vysvětlovat, že se tam nesmí koupat.
Lipno stejně jako pískovny Cep neslouží jako přímý zdroj pitné vody - na rozdíl třeba od nádrže Římov.
Intenzivní těžba probíhá jen na Cep II - i letecké mapy vás o tom přesvědčí jinou barvou vody.
Okolo Cep a Cep I jsou vlastníkem nainstalovány odpadkové koše.
Cep a Cep I je součástí rybářského revíru 421 042 - vy ochrano.
Skoro celé Lipno leží v CHKO Šumava - zkuste někomu v okolí třeba Černé v Pošumaví, Horní Plané atd. vysvětlovat, že se tam nesmí koupat.
Lipno stejně jako pískovny Cep neslouží jako přímý zdroj pitné vody - na rozdíl třeba od nádrže Římov.
Intenzivní těžba probíhá jen na Cep II - i letecké mapy vás o tom přesvědčí jinou barvou vody.
Okolo Cep a Cep I jsou vlastníkem nainstalovány odpadkové koše.
Cep a Cep I je součástí rybářského revíru 421 042 - vy ochrano.
Budeme tam příští víkend, tak jsem zvědav co je na tom pravdy. Dáme vědět.
Dnes odpoledne prozkoumáme .
Cep , žádná známá vše v běžném normálu .
CepII úplně v pohodě málo lidí na nuda
Dejte vědět, zrovna jsem se tam chtěl vydat ale z Prahy by mě to na otočku naštvalo 😄
Zdravím, na Cep 1,jezdíme již několik let ,zítra se nejspíš stavíme. Přístup na neoficiální nuda je z východního břehu , přibližně v místě kde cestu kolem pískovny kříží dráty vysokého napětí. Je to směr od řeky Lužnice.
Cep je fajn místo,taky tam někdy jezdíme.
Tak se potkáme 👍 slyšel jsem i něco o ostrově?

Nudapláž Cep
Ahoj. Poradil by někdo, jak to tam je? Mapa mi ukazuje, že nudapláž je jen na CEP I, ale někde jsem slyšel, že je i na CEP II. Ví někdo? Kde je to lepší? Děkuji za info.