Pivo kvůli chmelu u mužů výrazně zvyšuje riziko růstu prsů a poruch erekce

19.9.2017 09:45 Quelle: Famous
Pivo kvůli chmelu u mužů výrazně zvyšuje riziko růstu prsů a poruch erekce

BRISTOL (Famous) – Pivo je nápoj zdravý, pokud je konzumován v malém množství. Ale nadměrnému pití by se měli vyhýbat především muži, pokud nechtějí mít problémy s erekcí a také prsy větší, než má jejich partnerka. Gynekomastie je v západní společnosti stále větším problém nejen kvůli obezitě, ale také kvůli nadměrné konzumaci piva, které obsahuje chmel.

Právě extra chmelená piva jsou dnes v oblibě, ale jsou to ona, jež obsahují kvůli tomu vysokou hladinu fytoestrogenů neboli rostlinných látek působících na lidské tělo jako ženské pohlavní hormony. Při nadměrné konzumaci a především dlouhodobém působení vedou k narušení hormonální hladiny v těle muže. Výsledkem je zbytnění prsní tkáně, takže místo mužného hrudníku s napumpovanými svaly má konzument piva pěkná povislá prsa jako žena. Krom toho se později dostavují i potíže s erekcí, protože fytoesterogen narušuje metabolismus a působení testosteronu.

Před nadměrným užíváním piva a především extra chmelených typů varuje britský bylinář Stephen Harrod Buhner. Zatímco některým ženám, které mají naopak sníženou hladinu estrogenů v krvi, může podávání fytoesterogenů pomoci po menopauze – omezují návaly a posilují libido – u mužů mají zhoubné účinky na jeho zdraví, postavu a potenci.

„Po dlouhodobém užívání chmele s estrogenovými účinky muži končí s potížemi udržet si erekci,“ tvrdí Buhner v rozhovoru pro deník The Star.

Muži by se tedy měli vyhýbat nadměrné konzumaci piva a především toho extra chmeleného. Měli by dbát na vyváženou stravu a dostatečný přísun bílkovin a pravidelně posilovat hrudník. Aspoň třikrát denně. Tím sníží riziko vzniku gynekomastie či omezí první projevy.

Pokud se gynekomastie rozvine ve velké míře, lze ji odstranit jedině operací. S cvičením a omezením přísunu piva je tedy zapotřebí začít včas.

19.9.2017 09:45

Mehr Artikel