Usain Bolt: Před závodem nikdy nesouložím!

12.11.2018 04:10 Quelle: Famous
Usain Bolt: Před závodem nikdy nesouložím!

LONDÝN – Vědecké výzkumy o vlivu sexu na výkon sportovců se shodují v tom, že stará doporučení trenérů sexuálně abstinovat před zápasem či závodem jsou mýtem. Sex výkonnost neovlivňuje. Nicméně světová sprinterská jednička Usain Bolt s tím nesouhlasí. V jeho případě má sex prokazatelně negativní účinky a před závodem tak vždy přísně abstinoval.

„Když jsem začínal závodit, zkoušel jsem mít sex před závodem, abych viděl, jestli to pomáhá. Byla to katastrofa. Byl jsem ztracený,“ svěřil Usain listu Sunday Times.

Dvaatřicetiletý Jamajčan získal osmkrát olympijské zlato a vytvořil světové rekordy na sto i dvě stě metrů. Ve sportovním světě byl znám také jako pařící sprinter, protože navzdory tvrdému tréninku a závodění nepřestával vymetat večírky a propíjet se do rána.

„Jsem mladý muž. Rád si užívám. Dokážu trénovat tvrdě, ale také potřebuju vypnout. Když bych nešel někam ven a neupustil páru, zblázním se. Můj trenér tomu rozuměl a vytvořili jsme si dobrý systém. I když jsem vymetal večírky, pořád jsem vyhrával závody. Kdybych byl na posledním místě, samozřejmě, mohli byste mi říct, abych s tím pařením přestal, ale když vytvářím světové rekordy, nemáte žádné právo mi říkat, co mám dělat,“ prohlásil pyšně Usain.

Bolt už pět let žije s modelkou Kasi Bennettovou, s níž plánuje manželství a rodinu.

„Jsem si jistý, že příští rok budeme mít nějaké nové zprávy. Chci být otec a těším se na to v budoucnosti. Je to pro mě další životní etapa. Pořád jsem vnitřně dítě, takže si myslím, že budu skvělý táta,“ dodal sportovec.

12.11.2018 04:10

Mehr Artikel