Fanoušci Pottera jsou znechuceni Rowlingovou a jejími komentáři o Brumbálově sexualitě

19.3.2019 09:50 Quelle: Famous
Fanoušci Pottera jsou znechuceni Rowlingovou a jejími komentáři o Brumbálově sexualitě

LONDÝN – Fanoušci Harryho Pottera jsou otrávení komentáři Joanne K. Rowlingové o sexuální orientaci a milostném životě Albuse Brumbála. Podle milovníků románů o malém čaroději tím skotská spisovatelka kvalitu svého díla naprosto likviduje. Když už tedy tvrdí, že je Albus gay a měl velmi vášnivý milostný život s Gellertem Grindelwaldem, měla o tom rovnou psát ve svých dílech. Fanoušci ji tak obviňují z toho, že jen velmi lacině strhává pozornost a tvoří ubohý marketing.

Potter vyšel v sedmi románech mezi roky 1997 a 2007. V žádné z knih není nijak naznačeno, že by byl Albus gay, natož jakákoli zmínka o jeho milostném životě. Fanoušci se domnívají, že se tehdy Rowlingová bála, že by vydavatelství otevřeně homosexuální postavu nepřijalo a donutilo ji tuto informaci vypustit. Poprvé o tom, že je Brumbál gay, hovořila až po uvedení filmu Fantastická zvířata a kde je najít, k nimž napsala scénář. A po uvedení druhého snímku do kin profesorovu homosexualitu opět vytahuje.

Jenže ani žádná z knih, ani filmy vůbec homosexualitu profesora Brumbála nezobrazují, nerozebírají a nenaznačují milostný poměr s Grindewaldem. Jenom Rowlingová o tom občas napíše na svém webu či na Twitteru. A fanoušci jí vyčítají, že je to laciný marketingový tah, jímž se snaží na nepříliš úspěšný film Fantastická zvířata: Grindelwaldovy zločiny upozornit, ale zároveň byla zbabělá rozvést tohle přímo ve svých knihách či filmech.

„Jejich vztah byl neskutečně intenzivní. Bylo to vášnivé a byl to vztah plný lásky. Ale jak se to děje v každém vztahu, homosexuálním nebo heterosexuálním nebo jakkoli ho chcete označit, nikdo nikdy neví, co ten druhý cítí. Nemůžete to vědět, můžete jen věřit, že víte. Takže mě sexuální stránka zajímá méně, ačkoli věřím, že jejich vztah měl sexuální dimenzi, ale víc mě zajímají emoce, které cítili jeden k druhému, což je nejvíc fascinující věc na jakémkoli vztahu dvou lidí,“ prohlásila Rowlingová.

Fanoušci ji ale kvůli tomu strhali a tvrdí, že její „post mortem“ pitvání se v Brumbálově sexualitě, je smutné a ubohé.

19.3.2019 09:50

Mehr Artikel