Většina přírodních přípravků na poruchy erekce je jen málo účinná

16.5.2019 10:56 Quelle: Famous
Většina přírodních přípravků na poruchy erekce je jen málo účinná

AUSTIN – Urologové z Baylorovy univerzity v Texasu provedli revizi účinnosti jednadvaceti nejpopulárnějších přírodních přípravků na poruchy erekce. Mezi nimi třeba výrobky z jinanu, škornice a kotvičníku. Jen sedmnáct procent ze všech známých studií prokázalo nějaké účinky na prokrvení penisu. To je dost málo a naznačuje, že ve většině případů klienti zbytečně vyhazují peníze. A nepříznivé výsledky prokázala také analýza recenzí uživatelů.

Přírodní preparáty byly účinné jen při velmi mírných projevech poruch erekce. Když už vůbec.

Autoři z Texasu provedli také analýzu recenzí na největším světovém eshopu Amazon. Nejprve museli odfiltrovat falešné profily založené prodejci preparátů, kteří ve snaze prodat výrobek vytvářejí smyšlené pozitivní reakce na přípravky. Když se jim podařilo odlišit neexistující profily od skutečných uživatelů, účinnost u zákazníků klesla o sedmdesát až devadesát procent. Je tedy zřejmé, že u těch mužů, u nichž preparáty zabraly, šlo spíš o placebo.

„Pouze sedmnáct studií provedených přímo na lidech uvádělo zlepšení erekční funkce. Revize třinácti tisíc reakcí na Amazonu naznačuje, že výrobky u koncových zákazníků nefungují,“ tvrdí autoři z Baylor University v Texasu.

Mehr Artikel