Skotka během sexuálních orgií vypila lahvičku poppers a umřela

20.7.2020 06:10 Quelle: Famous
Skotka během sexuálních orgií vypila lahvičku poppers a umřela

EDINBURGH – Sexuální stimulant poppers obsahuje vysoce těkavé dusitanové estery alkylů. Používají se jako čisticí prostředky a jsou i součástí kardiologických léků. Ale jejich orální požití je vysoce toxické a končí smrtí. Na počátku května vypila lahvičku s poppers jedna žena ze Skotska. I když to byl objem pětadvacet mililitrů, spolehlivě ji zabil. Tragédií tak skončily sexuální orgie, do nichž se pustila během karantény se svým partnerem.

Poppers nejsou určeny ke konzumaci. Inhalují se a na některé jedince mají sexuálně stimulační účinek. Uvolňují hladké svalstvo, takže se používají při sexu s velmi objemnými penisy či pro dráždění pěstí uvnitř vagíny či konečníku. Alkylové skupiny dusitanových esterů se vážou na hemoglobin a snižují jeho schopnost přenášet kyslík. Tím dochází k jakémusi stavu malátnosti, který je pro někoho euforický, jiným působí nevolnost. Poppers se dostal do módy v sedmdesátých letech díky gay subkultuře, ale od devadesátých let ho používají také heterosexuálové, především na swingers party.

Zmíněná Skotka vypila lahvičku 6. května tohoto roku a zemřela ještě téhož dne. Nevaroval ji ani symbol lebky na balení, který označuje prudký jed. Dotyčná zemřela na následky požití vysokého množství isopropylnitrátu.

„Během policejního vyšetřování bylo zjištěno, že přípravek XL gold není určen ke konzumaci. Produkt se prodává buď jako osvěžovač vzduchu nebo čisticí prostředek,“ cituje deník Scottish Sun policii ze skotského okresu Angus.

Ve Spojeném království vedou už čtvrtým rokem debatu o tom, jestli prodej poppers nezakážou. Ani vdechování totiž není bez zdravotních rizik. Problém tkví ale v tom, že poppers se oficiálně prodává jako čistidlo elektroniky a osvěžovač vzduchu. To, že lidé používají tyto přípravky k sexuální stimulaci, je jejich svobodnou volbou. Podobně jako někdo zneužívá jiné čisticí přípravky, kupříkladu toluen či trichlorethylen (čikuli).

20.7.2020 06:10

Mehr Artikel