Z bavorských hor zmizel slavný dřevěný falus, případ vyšetřuje policie

3.12.2020 17:54 Quelle: Famous
Z bavorských hor zmizel slavný dřevěný falus, případ vyšetřuje policie

MNICHOV – U bavorského Rettenbergu se na hoře Grünten tyčil k nebesům obří dřevěný falus. Dvoumetrový symbol plodnosti a mužnosti byl oblíbeným cílem turistů, kteří museli vyšplhat do nadmořské výšky 1738 metrů. Po víkendu ale příchozí jen zklamaně civěli na velkou jámu, která po dřevěném pyji zbyla. Penis někdo ukradl a případem se teď zabývá policie.

Dva metry velký falus byl jednou ze slavných atrakcí regionu Allgäu. Jenže o víkendu se na jeho místě objevily piliny a stopy po zápasu s těžkými špalky.

„Někdo ho musel rozřezat a odvést během velmi rychlé operace,“ uvedl majitel nedaleké usedlost Grüntenhütte v rozhovoru pro Allgäu Zeitung.

Případem se zabývá policie. Ale je tu jedno velké ale.

„Ještě stále totiž nevíme, jestli se zničením toho falu někdo dopustil trestného činu,“ uvedl policista Holger Stabik v rozhovoru pro deník.

Aby mohlo dojít k trestnému činu krádeže či poškození cizí věci, musel by být znám majitel dřevěné sochy.

„Vyšetřujeme všechny možnosti,“ uvedl Stabik.

V Německu se během podzimu píše o tomto falickém symbolu podruhé. Před několika týdny vandalové penis shodili z podstavce, na původní místo ho vrátili místní občané.

„Je to velká škoda, že jsme přišli o tak výjimečnou atrakci, která náš region proslavila po celém Německu,“ uvedl starosta Rettenbergu.

Penis prý na horu dopravil muž, který ho dostal jako dárek, ale příliš se styděl vztyčit si ho na vlastní zahradě. Jako pozoruhodný prvek krajiny hodný zájmu turistů byl vyznačen také na mapách Google.

Mehr Artikel