Pískavice řecké seno posiluje libido zvláště u žen

13.8.2021 04:05 Quelle: Famous
Pískavice řecké seno posiluje libido zvláště u žen

DILLÍ – Pískavice řecké seno je od antiky považováno za velmi cenné koření a bylinku, která posiluje lidskou sexuální touhu a plodnost. Pískavice je hmotnostně největší složkou koření kari. Indičtí vědci zjistili, že pravidelná konzumace mletých semen pískavice skutečně zvyšuje přirozenou hladinu testosteronu v těle ženy, posiluje tak její libido a omezuje potíže při sexu.

Vědci z Indie podávali výtažek z pískavice FHE ženám ve věku dvacet až osmačtyřicet let. Kontrolní část žen dostávala placebo. Ve srovnání s kontrolní skupinou ženy dostávající výtažek z pískavice zaznamenaly výrazné zlepšení libida, omezení podráždění genitálií při sexu a také zvýšení hladiny pohlavních hormonů estradiolu a testosteronu. Mužský pohlavní hormon testosteron řídí u žen právě libido.

„U žen v přechodu a v menopauze může pískavice omezit řadu potíží, jako vysýchání vagíny, sexuální dysfunkce, návaly horka, pocení, poruchy spánku, poruchy nálad a deprese… Náš výzkum dokazuje, že FHE zlepšuje normální hormonální rovnováhu a zlepšuje sexuální funkce u žen,“ tvrdí autoři výzkumu ze společnosti Akay v Indii.

Studii publikoval odborný časopis Clinical Phytoscience.

Mehr Artikel