MDŽ

8.3.2020 07:33 · 1.189 vistas Pe3k73

Předně bych chtěl popřát všem ženám,slečnám i dívkám hezké MDŽ.

A dovolím si připojit malé zamyšlení nad významem tohoto svátku žen. Slýchávám kolem sebe, že to je komunistický svátek a že jako takový ho slavit nebudou s odůvodněním, že přeci existuje ještě den matek(a co ty ženy, které dítě nemají?)

Z mého pohledu MDŽ žádný komunistický svátek není. Je to mezinárodní svátek všech žen, ať jde o slečnu ,paní, vdovu nebo babičku z Evropy, USA nebo Austrálie. Historicky je to svátek, který dává vzpomenout na stávku newyorských švadlen v roce 1908, které bojovaly za rovnoprávnost a za volební právo pro ženy. Že si tento svátek vzali komunisti jako důvod pro celodenní nicnedělání a opíjení se na pracovišti, za to opravdu newyorské švadleny nemohou.

Proto chlapy neřešte komunisty a berte to, tak jak to je...Dnes mají svátek všechny ženy a malá pozornost v podobě kytičky jim jistě udělá radost. A pokud to nejde osobně s kyticí v ruce, využijte k tomu třeba jiný komunikační kanál(stačí napsat sms) ;-) kdy jindy než dnes by jste chtěli mít příležitost vyjádřit to, co cítíte ke své manželce,milence,přítelkyni,kamarádce,kolegyňce...atd. a jak moc Vám na ní záleží.

Tak Vám ještě jedou milé ženy,slečny i dívky přeji hezké MDŽ. Petr