Soutěže krásy

10.5.2024 14:25 · 542 vistas LadyViki

Soupeření vychází z ega a materialismu. Je to ryze mužský model chování. Porážení ostatních, boj o postavení v hyearchii, oddělení se od ostatních. Podmíněnost v tom smyslu, že čím lépe se něco splní, tím více je za to nějaké materiální kořisti a odměny. Je to zcela v pořádku a zdravé pro vývoj mužské energie. Říká se “silnější pes mrdá”. Čím více muž čelí výzvám a snahám si urvat ze světa více než má, tím více roste jeho síla, mužnost a mužská energie.

Bude to však platit i u žen? Dle mého názoru ne. Pro ženy je přirozené sdílení a podpora. Podporovat se mezi sebou, doplňovat se a vzájemně se zvedat. Žena aby rostla a sílela ve své ženské energii, potřebuje k tomu krom vlastní péče o sebe a okolí i jiné ženy, se kterými tvoří přátelské vztahy a prostředí. Naopak muž potřebuje k růstu prostředí do jisté míry nepřátelské, ovšem při férovém přístupu. Například ideální obchodní partner pro muže bude někdo, kdo chce stejně tak vydělat a získat co nejvíc jako on, přičemž fungují poctivá pravidla. Něco jako souboj v ringu pod pravidly a s rozhodčím. Takové prostředí je ideální pro muže a jejich růst. Dá se říct, že se jedná o opak sdílení a vzájemné přímé podpory. Jedná se o podporu nepřímou, kdy muži rostou vzájemným férovým soubojem. Například při zmíněném zápase si dají nakládačku, ovšem pak si podají ruce a poděkují si za zápas, ve kterém si vzájemně poukázali na své chyby. Podobné to bude i při obchodní činnosti. Vzájemně vyjednávají, bojují o co nejvyšší profit a po uzavření obchodní partie si podají ruce.

Zdravě nepřátelské prostředí je pro muže prospěšné a pro ženu amortizující.

Proto jsou ženské soutěže pro ženy spíše toxické. Nesouzním se soutěžemi krásy. Krása je subjektivní. Ženská podstata je krásná. Každá žena je ve své podstatě nádherná víla, oplývající silnou duchovní energií a s potenciálem napojení na kolektivní moudrost. Rozdíly mezi ženami jsou pouze v tom, jak která žena o svoji ženskost pečuje. Do jaké míry zná svoji hodnotu a jak dobře rozumí svým niterným potřebám.

Soupeření v kráse blokuje ženskou energii. Klade důraz na materialní obal. Je to přechod z ženské energie do mužské, i když navenek vypadají líbezně.

Apelovala bych na všechny ženy, aby se místo soupeření snažily jedna druhou podporovat. Věřte, že pocit z toho bude povznášející.

Děkuji za přečtení.