Čas dovolených, toulání a kafí :)
Pochutnala jsem si v Litoměřicích. Kavárna není uvedena v turistickém seznamu kaváren, ale měla otevřeno i o víkendu a káva byla lahodná :)
Pochutnala jsem si v Litoměřicích. Kavárna není uvedena v turistickém seznamu kaváren, ale měla otevřeno i o víkendu a káva byla lahodná :)
Cafe Savoy nebo Imperial. To na protejsek dokaze zapusobit.
Jihlavanka
...............
Tak pokud je protějšek masochista, nevidím s Jihlavankou problém.
Mlsná koza v Žatci.
KMEN Ceske Budejovice, tam nezklamou;)
Zdar, konečně zase přínosné téma ;)
Café Na kole, Hradec Králové
Caffé Amsterdam (Holflor), Pardubice
Café Na kole, Hradec Králové
Caffé Amsterdam (Holflor), Pardubice
Přidal bych v HK ještě Café Pekárna
A co kavárna v knihovně? Literární kavárna v HK.
Míst je hodně, ale v podstatě stačí hledat italské kuchyně. Pokud to neprovozuje nějaký asiat a podobně, obvykle i to kafe je v pořádku
QB COFFEE ROASTERS , Brno - Jundrov .
U nás sehnat kvalitní kávu je docela oříšek.Ale např. Nordbeans mají dobrou.
Kafe na dřevo v Praze Hostavicích..
To vypadá pěkně. A ještě pro jistotu pár kroků od swingers klubu. Dobře Ty!
Ke mně domů.
A nabizis k tomu i domaci jablecny strudl?
Měsíc zpět jsem si řekla, že si skáknu na nějakou kvalitku do kavárny, slečna se mě optala, zda chci kyselý nádech nebo dovoz Kuba a jiné státy, říkám, zkusím to nejlepší co mají ( ať vím co je teda super kafe ) 😃 huba se mi kroutila při prvním loku a tak jsem to do sebe nalila se zapíjením doobjednané limonády a zůstanu u klasického dobrého turka 😃😃
To byla cibetková?
Cibetková se vyrábí tak, že farmáři dávají žrát cibetkám jenom kávu, a pak sbírají to, co projde jejich zažíváním. Je považovaná za nejlepší (a nejdražší) kávu na světě a má taky karamelovou chuť. Já bych to ale do pusy nevzal už jenom kvůli procesu výroby....
(editado)
Nejdražší a rozhodně kvalitnější cibetková káva je z trusu divoce žijících cibetek, protože nežerou jen kávové boby a hlavně si boby vybírají....ale jo někdo nedá hmyz někdo kávu, která projde trávicím traktem (Cibetky) jinak se to propírá a pak praží, tudíž to nepoznáš kudy to projelo, díky pražení je to i celkem dezinfikované.
Stejně by mě zajímalo, jak se přišlo na to, že je ta káva dobrá, přece běžně nevaříš z něčeho, co vysralo nějaké zvířátko.
Nejspíš domorodci, historii cibetkové kávy nemám úplně v malíku, ale jinak souhlas.
Šlo o zkoušku, já odbornice na kafe nejsem .. 😊
Upřímně nevím co to bylo ale toto nadšení z kaváren mě přešlo.. domů si kupuji vanilkové a oříškové cappuccino, smíchám to ve sklenici a sladím třtinovým cukrem , dává tomu karamelový nádech a je to pro mě nej horký nápoj.. ale tohle už ne
(editado)
mam znamou, nastavba na hotelovce, praxe coby provozni, sveho casu baristka v kavarne. jejimy slovy: me sere, jak se stale ta kava resi, ja mam nejradsi, kdyz si dam s tetkama rozpustny!
:-))
:-))
Však už se zase těším až mi zase někdo napíše, zda nepůjdu na kafe 😃😃
miliony mužů už se připravují ti hned napsat pozvánku na kafe😄😄😄..... já teda ne..... dávám si pivko
Co to je za řeči? Že napíše muž ženě a pozve na kafe, ty tady z toho děláš divadlo.. to úplně běžné.
My si aspoň umíme osobně popovídat..
My si aspoň umíme osobně popovídat..
kavarny jsou fajn, ale to reseni detailu kolem? ne diky
Co si teď tak vybavím třeba:
Jeseník - Ennea Caffe
Prostějov - Džungle
Boskovice - Kavárna Kakabu
Brno (ta zatáčka před Vídní 🤣) - Kafe, Motmot
A jinak snad u každého milovníka a milovnice kafe doma 😀
Snad nějaký tip někomu padne do oka, nebo přispěje k hezkému rande 😉
A na závěr děkuji zakladatelce za moc hezké a smysluplné téma 👍 (editado)
Jeseník - Ennea Caffe
Prostějov - Džungle
Boskovice - Kavárna Kakabu
Brno (ta zatáčka před Vídní 🤣) - Kafe, Motmot
A jinak snad u každého milovníka a milovnice kafe doma 😀
Snad nějaký tip někomu padne do oka, nebo přispěje k hezkému rande 😉
A na závěr děkuji zakladatelce za moc hezké a smysluplné téma 👍 (editado)
Bitcoin coffee v Holešovicích ...
Kdekoliv kde mají Doubleshot.
Ty Kávo! u Anděla.
Obcas chodim kolem.Tak to pujdu ochutnat
Jdi. Já jsem je teda měla radši, když byli ještě bar Coming Soon, ale časy se holt mění a dělají to sice jinak, ale furt dobře.
V Praze oblíbenou kavárnu nemám, ve Varech Pupp a Republica na Masaryčce, v Plzni Enjoy coffee & brunch, Semler café, v Ostravě Bolt tower nebo v Zahradní.
Roli hrají nejen přístroje LaCimbali bývají skvělé ale i káva, mix robusty a arabica. Osobně nemám ráda 100% arabicu, protože mi přijde kyselá.
Piju ristretto a k němu něco sladkého. (editado)
Roli hrají nejen přístroje LaCimbali bývají skvělé ale i káva, mix robusty a arabica. Osobně nemám ráda 100% arabicu, protože mi přijde kyselá.
Piju ristretto a k němu něco sladkého. (editado)
Za ten mix arabica- robusta máš za 1, konečně někdo, kdo to poznal.
Známí mají rádi kavárnu IPA někde kolem Jungmanovi ulice v Praze
Ideálně malé nezávislé kavárny. Když to nebude nějaký kávový řetězec, nebo místo kde mají kávu jen jako doplňkový produkt. Prostě opravdová kavárna, kde mají kávu rádi a je to jejich hlavní produkt :)
PRAHA.kavárna Nový svět.kousek od hradu ,tam mají super kávu na krásném místě 😉

Dobré kafe
Kde najít
Jelikož mám ráda dobré kafe, napadlo mě zeptat se, kam byste pozvali protějšek na rande, na dobrou kávu.
Kdekoli po republice 🙂