Asi je ideální když už máte oba z nějakého vztahu dítě.. než jen jeden. Já mám jen jednu zkušenost a to negativní. Můj bezdětný nový partner prostě mého syna od začátku neměl úplně rád. A to se pak časem zhoršovalo.
To zase naopak ja mam dobrou zkusenost. Muj partner meho syna bere jako vlastniho. Nekdy bych i rekla, ze na neho mysli s ruznyma vecma, vic nez ja. A toho si nesmirne vazim ❤️
Esta entrada ha sido eliminada por el usuario.
ja sem se snazil nedelat rozdily, mnohdy moje dcera n tom byla hure protoze vse dedila po sve starsi, hlavne mobily apod. pokavad to ta starsi nerozflakala. Obema sem platil bud tabory, skoly v prirode apod.
A ted sem ja ten nejhorsi ona ma problemy zaplatit si fakturu, furt same dluhy, hlavne ze mela v 17. dite.
Kdyz sem ji dal nuz na krk, ze bud bude dodrzovat urcita pravidla, ze na domacnost pro ni a malou bude prispivat 6000 za jidlo a ubytovani, penize mela z materske, ne radej je chodila 3X tydne propijet a ja musel platit pliny, sunar. Tak sem ji proste regulerne rekl, ze ma mesic na to, aby se odstehovala.
To este pomijim ze sem ji jak debil platil telefony.
Ted nevm kdybych potkal zenu s ditetem, je to ode me sobecke, sam chci aby moje dite brala, ale..
Prameni to z zkusenosti, s nevlastni dcerou sme si od jejich 6 let do 15. rozumeli dokonce mi i rikala veci ktere nerikala mame a ja ji radil jak t ma mame rici.
Nicmene jak zde pise jedna zde, kdyz napisi ze mam dite tak 99% zen prestane odpovidat.
A ted sem ja ten nejhorsi ona ma problemy zaplatit si fakturu, furt same dluhy, hlavne ze mela v 17. dite.
Kdyz sem ji dal nuz na krk, ze bud bude dodrzovat urcita pravidla, ze na domacnost pro ni a malou bude prispivat 6000 za jidlo a ubytovani, penize mela z materske, ne radej je chodila 3X tydne propijet a ja musel platit pliny, sunar. Tak sem ji proste regulerne rekl, ze ma mesic na to, aby se odstehovala.
To este pomijim ze sem ji jak debil platil telefony.
Ted nevm kdybych potkal zenu s ditetem, je to ode me sobecke, sam chci aby moje dite brala, ale..
Prameni to z zkusenosti, s nevlastni dcerou sme si od jejich 6 let do 15. rozumeli dokonce mi i rikala veci ktere nerikala mame a ja ji radil jak t ma mame rici.
Nicmene jak zde pise jedna zde, kdyz napisi ze mam dite tak 99% zen prestane odpovidat.
proc se kazda diskuse zvrhne?
Ted tomu uz nezabranim, ale chtel sem k tematu, nicmene kdyz ste to uz nacrtly, co nasi spoluobcane, i kdyz se udrzuji ve svych klanech tak myslite, ze je to v poradku? Ja nemam nic proti jinym etnikum, je pravda ze pracuju prevazne s cizincema. Ono se treba rika, ze Rusky maj v povaze, ze je muz nasillnik, Asiatky sou usluzne, smeji se na vas, i kdyz ste nastvany, stejne jako o Ceskach se rika, ze sou zlatokopky.
Ale takhle se to brat neda, vzdy je to o jednotlivci.
A jestli dite je/neni postizene? Mne kurvy komunisticke skazily oci a narozdil od nasich spoluobcanu zadne odskodneni nedostanu. Ale sem rad ze uz zmizeli, i kdyz dle nekterych tu udrzovali radoby tu rovnovahu.
Muzete byt sebezdravejsi oba, ale narodi se vam dite s ADHD, to neovlivnite.
Stejne tak jako dite z casti utvarej a ovlivnuji geny, prostredi ze skoly, kamaradi, domov.
Jak ja rikam, ale geny neobcuras no.
Tak jako mate 2 deti, nikdy nejsou stejne, jedno muze vyrust v slusneho Ing. druhe nemusi dokoncit zakladku a skonci na drogach a kde ted byla chyba?
To je ale uz na jinou pohadku.
Ted tomu uz nezabranim, ale chtel sem k tematu, nicmene kdyz ste to uz nacrtly, co nasi spoluobcane, i kdyz se udrzuji ve svych klanech tak myslite, ze je to v poradku? Ja nemam nic proti jinym etnikum, je pravda ze pracuju prevazne s cizincema. Ono se treba rika, ze Rusky maj v povaze, ze je muz nasillnik, Asiatky sou usluzne, smeji se na vas, i kdyz ste nastvany, stejne jako o Ceskach se rika, ze sou zlatokopky.
Ale takhle se to brat neda, vzdy je to o jednotlivci.
A jestli dite je/neni postizene? Mne kurvy komunisticke skazily oci a narozdil od nasich spoluobcanu zadne odskodneni nedostanu. Ale sem rad ze uz zmizeli, i kdyz dle nekterych tu udrzovali radoby tu rovnovahu.
Muzete byt sebezdravejsi oba, ale narodi se vam dite s ADHD, to neovlivnite.
Stejne tak jako dite z casti utvarej a ovlivnuji geny, prostredi ze skoly, kamaradi, domov.
Jak ja rikam, ale geny neobcuras no.
Tak jako mate 2 deti, nikdy nejsou stejne, jedno muze vyrust v slusneho Ing. druhe nemusi dokoncit zakladku a skonci na drogach a kde ted byla chyba?
To je ale uz na jinou pohadku.
Ad Dematox, slušně jsi jí zatlačil, nějak z toho pěkně znervózněla !
Nejlepší jsou bezdětné, nebo shemales...
Nedávno si jedna známá stěžovala, že to vadí chlapům. No jo, ale cílila na svobodné, bezdětné, u kterých mi to přijde v zásadě pochopitelné. Pokud by si našla mužského v podobné situaci, mohlo by to být jiné. Myslím, že to platí i o ženách. Ty rozvedené s dětmi pro to budou mít úplně jiné pochopení...
(editado)
Ja sem se staral 10 let o nevlastni dite, bohuzel geny neprecuras a cikanske obzvlast. Radej si nechala udelat dite namisto studia stredni skoly, partnerka chtela abych ji podporoval, ale ja odmital podporovat dite neschopne, udelala si dite, penize na party mela a ja se staral o jeji dite tj. byl sem neoficialnim dedou. Kdyz sem se ozval byl sem hajzl. Ja dite mam, pro malou bych udelal skoro cokoli, ale pro zenske, ze mam dite z predchoziho vztahu je problem. Pritom oni chtej abych se staral o jejich dite, ale ja po trpke zkusenosti?
Je to zacarovany kruh. Takze bud budu resit partnerku a nebo dite, ale pokavad partnerka neni ochotna akceptovat moje dite nema smysl pro me se tim zabyvat. A docela me to mrzi. Nemel sem ani pitomou slevu na dite, v tomhle stat docela zaostava, namisto aby ocenil ciziho chlapa, ze se stara o cizi dite, tak na to se.. a radej dava penize samozivitelkam, ktere si udelaj x deti a neumej se o ne postarat.
Je to zacarovany kruh. Takze bud budu resit partnerku a nebo dite, ale pokavad partnerka neni ochotna akceptovat moje dite nema smysl pro me se tim zabyvat. A docela me to mrzi. Nemel sem ani pitomou slevu na dite, v tomhle stat docela zaostava, namisto aby ocenil ciziho chlapa, ze se stara o cizi dite, tak na to se.. a radej dava penize samozivitelkam, ktere si udelaj x deti a neumej se o ne postarat.
Já si nejsem jistá, jestli bych do toho šla znovu, když už teď vím, co to obnáší. Jakože je to fakt kurva náročný.
Starala jsem se, hlavně ze začátku jsem měla na hrbě všechny ty věci, který normálně matky dělají, ale ty děti NEBYLY MOJE a dost jsem to pociťovala, roky jsem měla pocit, že jsem v práci i když přijdu domů z práce. Tím nechci napsat, že jsem byla překvapená, že kolem dětí je hodně práce, spíš že jsem si připadala jako teta v Klokánku. On je docela rozdíl, když se chlap stará finančně, občas třeba děti večer vykoupe a uloží, pohraje si a většinu dne není doma, než když na ženskou spadne všechna ta ostatní péče kolem. V těhlech věcech je to prostě genderově nevyrovnaný a vždycky bude. Takže zatímco chlap do cizích dětí investuje spíš peníze, ženská do toho dává péči a čas a zatímco matky se na tohle připravujou už od začátku těhotenství, nevlastním matkám to vpadne do života naráz a zamíchá to s celou organizací jejich života.
A když se k tomu navíc přidají problémy s bejvalkou, s financema a s dalšíma věcma, děti tě nemusí akceptovat, dřív nebo pozdějc budeš řešit jeho pubertu... Jako člověk si občas klade otázku, jestli to má zapotřebí.
A ano, ženský jsou mnohem víc schopný generovat bezvýhradnou lásku a jsou schopný pojmout do péče celou rodinu, kdežto pro chlapa budou jeho děti vždycky na prvním místě a ženský nezbyde nic jinýho než se přizpůsobit a to ne každá zvládne (a nepřijde mi to jako něco, co se dá vyčítat).
Jako chápu ty ženský. A taky je to jiný, když už ženská nějaký děti má, má rutinu v péči a přizpůsobenej život a sestěhuje se s partnerem, kterej má další, ale naopak je to extrémně těžký.
Starala jsem se, hlavně ze začátku jsem měla na hrbě všechny ty věci, který normálně matky dělají, ale ty děti NEBYLY MOJE a dost jsem to pociťovala, roky jsem měla pocit, že jsem v práci i když přijdu domů z práce. Tím nechci napsat, že jsem byla překvapená, že kolem dětí je hodně práce, spíš že jsem si připadala jako teta v Klokánku. On je docela rozdíl, když se chlap stará finančně, občas třeba děti večer vykoupe a uloží, pohraje si a většinu dne není doma, než když na ženskou spadne všechna ta ostatní péče kolem. V těhlech věcech je to prostě genderově nevyrovnaný a vždycky bude. Takže zatímco chlap do cizích dětí investuje spíš peníze, ženská do toho dává péči a čas a zatímco matky se na tohle připravujou už od začátku těhotenství, nevlastním matkám to vpadne do života naráz a zamíchá to s celou organizací jejich života.
A když se k tomu navíc přidají problémy s bejvalkou, s financema a s dalšíma věcma, děti tě nemusí akceptovat, dřív nebo pozdějc budeš řešit jeho pubertu... Jako člověk si občas klade otázku, jestli to má zapotřebí.
A ano, ženský jsou mnohem víc schopný generovat bezvýhradnou lásku a jsou schopný pojmout do péče celou rodinu, kdežto pro chlapa budou jeho děti vždycky na prvním místě a ženský nezbyde nic jinýho než se přizpůsobit a to ne každá zvládne (a nepřijde mi to jako něco, co se dá vyčítat).
Jako chápu ty ženský. A taky je to jiný, když už ženská nějaký děti má, má rutinu v péči a přizpůsobenej život a sestěhuje se s partnerem, kterej má další, ale naopak je to extrémně těžký.
Přesně tak, jak píšeš. Starám se o děti z předchozího manželství, tudíž minulost vyřešenou nemám a ani nikdy mít nebudu. (Prostě jsem bývalou manželku nezahrabal na zahradě a děti neutopil v pytli jako koťata.) Ženy dobře vědí, že děti budou pro muže vždy přednější než jakákoli další partnerka a bude jim věnovat část svého času i peněz. Děti z mužova života nikdy nezmizí a časem po něm budou nejspíš i dědit. Ženy prostě chtějí mít monopol na mužovy zdroje a nechtějí se o ně s nikým dělit. Proto jim děti z předchozího vztahu v podstatě vadí víc než milenka, jen to nemohou tak otevřeně dávat najevo, protože averze k partnerovým dětem (zvláště malým) je společensky méně přijatelná než averze k případné milence, tedy konkurentce se stejnými zájmy.

nevlastni dite
akceptujete partnerovo/cino dite?
Zjistuju jednu nemilou vec:
Zatimco chlap vesmes nema problem se postarat o dite z predchoziho vztahu partnerky, opacne je to pro zenske problem. Neakceptuji partnerovo dite.
Ja se ptam proc?
Citi se snad ohrozene byvalou, ze partner se bude venovat vice diteti?
Jakmile nejake napisi, ze krome problemu s ocima mam i dite, prestane vesmes komunikovat.
Dalsi vec, partnerky chtej mit vyresenou minulost, ale mate-li dite z predchoziho vztahu a neni-li partner mrtev tak minulost z logickeho hlediska neni vyresena.