Ruští vědci mají problém dostat ze svých kosmonautů sperma

22.6.2019 05:30 Fuente: Famous
Ruští vědci mají problém dostat ze svých kosmonautů sperma

MOSKVA – Ruští vědci si v Kremlu stěžují na to, že jim kosmonauti nechtějí dát. vzorky spermatu během pobytu na Mezinárodní vesmírné stanici. Ačkoli je sexuální život astronautů stále opředen mýty, a tak trochu tabu i mezi nimi samotnými, věda by o pohlavní sekrety moc stála. Mohla by totiž zjistit, jaký vliv má dlouhodobý pobyt ve stavu beztíže na vývoj spermií a zda bude člověk vůbec schopen v takovém prostředí plodit potomky.

„Neustále narážíme na překážky morální, psychologické a etické povahy. Mezi astronauty nejsou žádní ochotní dobrovolníci. Zdvořile se usmějí a odmítnou nás,“ postěžovala si jedna z výzkumných pracovnic doktorka Irina Ogněvová v rozhovoru pro ruskou agenturu RIA Novosti.

Její tým se snaží sledovat spermatogenezi – tvorbu spermií – ve stavu mikrogravitace. Ta má totiž řadu negativních účinků na zdraví člověka. Ví se, že půlroční pobyt ve stavu beztíže kupříkladu vážně poškozuje sítnici a oční nervy.

A přestože jsou astronauti ochotní k poskytnutí dávky doma před odletem na stanici a po návratu z ní, nejsou ochotní k odběrům přímo na stanici.

„Sex a masturbace ve vesmíru je logisticky vzato noční můrou, musíte čelit problémům jako vznášející se semenné tekutině či neustále se scvrkávajícím penisům,“ svěřil americký astronaut doktor John Millis k odůvodnění, proč na Mezinárodní vesmírné stanici ani nemasturboval.

22.6.2019 05:30

Más artículos