Muži konzumující červené maso, uzeniny a ztužené rostlinné tuky mají častěji poruchu erekce

15.11.2020 17:32 Fuente: Famous
Muži konzumující červené maso, uzeniny a ztužené rostlinné tuky mají častěji poruchu erekce

BOSTON – Indikátorem zdraví oběhové soustavy u muže je jeho penis. Jestliže stojí a je v erekci velmi tvrdý, pak má jeho majitel zdravé srdce a cévy. Ale pakliže se začnou dostavovat potíže se ztopořením, je to známka potíží s oběhovou soustavou. Nejčastěji k nim dochází nedostatkem pohybu a nezdravou stravou – nadbytkem červeného masa, uzenin a nezdravých tuků – nasycených živočišných a ztužených rostlinných tuků.

„Porucha erekce, zvláště u mladších mužů, je časným příznakem onemocnění oběhové soustavy a může snížit kvalitu života muže. Muži by mohli být motivováni ke zdravějšímu stravování a pohybu právě tím, že je upozorníme na fakt, že tím u sebe sníží riziko poruchy erekce,“ tvrdí autoři z Harvardovy univerzity, jejichž studii publikoval odborný časopis JAMA Network Open.

Tým prokázal, že muži konzumující ve velkém hovězí a vepřové, zvláště v podobě uzenin, ale také nadbytek nasycených živočišných tuků či ztužených rostlinných tuků, mají podstatně častěji poruchu erekce před padesátým rokem života. Tedy výrazně častěji než muži, kteří se stravují jídelníčkem blízkým středomořským národům. Tento jídelníček obsahuje jen málo červeného masa, ale dostatek zeleniny, ovoce, celozrnných obilovin, ořechů, semen, olivového oleje, ryb, mořských plodů a drůbeže.

15.11.2020 17:32

Más artículos