Dlouhodobým symptomem COVID-19 může být porucha erekce

15.12.2020 03:27 Fuente: Famous
Dlouhodobým symptomem COVID-19 může být porucha erekce

ŘÍM – Urologové z USA a Itálie tvrdí, že mají zvýšený počet hlášení od mužů, kteří prodělali onemocnění COVID-19 a po něm začali mít dlouhodobě problémy s erekcí. Jinak zcela zdraví muži, kteří nemají jiná onemocnění a zdravotní potíže zvyšující riziko impotence, přišli o schopnost ztopoření. Podle italských vědců to ale není překvapující, protože virus poškozuje cévy a porucha erekce je tedy jedním z možných dlouhodobých důsledků choroby COVID-19.

Lidé, kteří prodělají těžší průběh, často mívají dlouhodobě potíže s dýcháním, výpadky paměti a přicházejí na řadu měsíců o chuť. Porucha erekce jako cévní onemocnění mužů je další z dlouhodobých symptomů.

„Porucha erekce je dokonalý biologický indikátor obecného fyzického a psychického zdraví muže. A protože COVID-19 ovlivňuje mentální i fyzické zdraví, není porucha erekce nutně překvapujícím důsledkem tohoto onemocnění. Navíc muži, kteří trpí poruchou erekce, častěji onemocní vážnou plicní formou COVID-19,“ uvedl podle deníku DW profesor Emmanuele Jannini z Římské státní univerzity Tor Vergata.

Más artículos