Neochota vyzkoušet neznámé pokrmy je vnímána jako velmi asexuální

2.8.2021 17:29 Fuente: Famous
Neochota vyzkoušet neznámé pokrmy je vnímána jako velmi asexuální

FILADELFIE – Pokud neradi experimentujete s jídlem a nemáte v oblibě ochutnávání neznámých pokrmů, potravin a kuchyní světa, pak to rozhodně nepřiznávejte na prvním rande. Neochota zkoušet nová jídla a experimentovat se svým apetitem je totiž vnímána jako velmi nepřitažlivá. Pokud tedy člověk během večeře některá jídla vůbec nechce vzít do úst, neměl by na to rozhodně upozorňovat. Naopak jedinci, kteří s nadšením ochutnávají dosud nepoznané, jsou pro ostatní stolovníky velmi sexy.

Podle psychologů z Pensylvánie celý koncept souvisí s otevřeností novým věcem a s ochotou riskovat a zakoušet dobrodružství. To jsou obecně rysy sexuálně přitažlivé. A vztahují se i k jídelníčku. Poukazují na to, že takový člověk rád experimentuje nejen na talíři, ale také v posteli a v jiných oblastech života, třeba na dovolené, v koníčcích, v zábavě a trávení volného času.

Autoři z Pensylvánie to prokázali výzkumem mezi lidmi, kteří hledají partnera. Jedinci ochotní experimentovat při výběru pokrmů a zakoušet nové potraviny a neznámé kuchyně byli hodnoceni jako sexuálně přitažliví, zatímco lidé konzervativní a odmítající novinky v jídelníčku jako asexuální.

„Výsledky naší studie naznačují, že lidé používají informaci o tom, zda je druhá osoba ochotná zkoušet nové pokrmy, k vyhodnocení úsudku o jeho vlastnostech, které jsou podstatné při hledání nového partnera. Lidé obecně, dokonce i ti, kteří sami neradi experimentují v jídle, vnímají druhé, kteří naopak experimentují a riskují rádi, jako sexuálně přitažlivější,“ tvrdí docentka Hannah Bradshawová z Washingtonovy & Jeffersonovy vysoké školy v Pensylvánii.

Más artículos