Umíte flirtovat a balit? Muži by měli být vtipní a velkorysí, ženy se smát a být vyzývavé

6.5.2022 10:58 Fuente: Famous
Umíte flirtovat a balit? Muži by měli být vtipní a velkorysí, ženy se smát a být vyzývavé

OSLO – Sociální psychologové z Norské univerzity vědy a techniky provedli rozsáhlou studii o chování lidí při flirtování a balení protějšku pro krátkodobý i dlouhodobý vztah. Odhalili tak nejlepší taktiky flirtování a tvrdí, že ženy chtějí, aby muži byli vtipní a štědří. Zatímco muži touží po tom, aby ženy vypadaly sexuálně dostupné a smály se jejich vtipům.

Zatímco pro někoho je flirtování přirozené a má pro to vyloženě talent, mnoho lidí s ním zápasí a při snaze sbalit někoho na večírku či v baru většinou dopadne špatně.

„Co je nejúčinnější, závisí na pohlaví a na tom, zda je účelem flirtování dlouhodobý, nebo krátkodobý vztah,“ odhaluje profesor Leif Edward Ottesen Kennair z Norské univerzity vědy a techniky.

„Flirtování zahrnuje různé signály, které si lidé navzájem předávají. Dělá se to s cílem přilákat potenciálního partnera. Muži i ženy flirtují, aby získali pozornost požadovaného partnera a možná tak dosáhli sexuálního poměru, nebo delšího milostného vztahu. Lidé považují signály, že jste sexuálně dostupní, za nejúčinnější, ale platí to hlavně o ženách, nikoli o mužích,“ vysvětluje profesor Kennair.

Naopak muži, kteří hledají dlouhodobý vztah, by měli ženě projevit štědrost, tedy ochotu, že se budou podílet finančně na zajištění rodiny a nebudou rodinu ochuzovat.

„Ale nejsilnější zbraní v arzenálu flirtování je humor, který téměř vždy do určité míry funguje u každého. Lidé si myslí, že humor nebo schopnost rozesmát druhého člověka je nejúčinnější pro muže, kteří hledají dlouhodobý vztah. Je to nejméně efektivní u žen, které hledají vztah na jednu noc. Ale smát se nebo chichotat vtipům muže je naopak velmi účinná taktika flirtování. Úsměv a oční kontakt jsou důležité. Pak můžete z této základny budovat své flirtovací dovednosti pomocí pokročilejších taktik,“ dodává profesor Kennair.

Más artículos