Ženský orgasmus má tři základní podoby: vlnu, lavinu či sopku

14.8.2022 06:37 Fuente: Famous
Ženský orgasmus má tři základní podoby: vlnu, lavinu či sopku

PRAHA – Ženy prý zažívají jeden ze tří typů orgasmu. Zjistil to profesor Jim Pfaus, který působí na Karlově univerzitě v Praze. Pomocí přístrojů sledoval vyvrcholení u žen a navrhl pro něj tři termíny – vlna, sopka a lavina.

Profesor neurověd Jim Pfaus, který čtvrt století přednášel na Concordia University v Montrealu a nyní působí na Univerzitě Karlově v Praze, tvrdí, že jím navržené názvy odkazují na způsob, jakým se pohyby pánevního dna jevily během budování orgasmu a uvolnění napětí při orgasmu.

„Vlna vypadá jako vlnění nebo postupné kontrakce napětí a uvolnění při orgasmu. Lavina jede na vyšším napětí pánevního dna se stahy, které snižují napětí směrem dolů během orgasmu. Sopka jede na nižším napětí pánevního dna, ale pak exploduje do napětí a uvolnění během orgasmu,“ vysvětlil profesor Pfaus v rozhovoru pro deník The Mail.

V rámci jeho experimentální studie použilo čtyřiapadesát žen vibrátor Lioness připojený přes Bluetooth, který detekuje sílu kontrakcí pánevního dna pomocí dvou senzorů po stranách a odesílá data na zabezpečený internetový server. Ženy byly instruovány, aby se samy doma stimulovaly až k dosažení orgasmu.

Výsledky profesora Pfause publikoval Journal of Sexual Medicine.

Más artículos