Pilates posiluje ženské libido a usnadňuje ženám dosáhnout orgasmu

31.10.2022 12:17 Fuente: Famous
Pilates posiluje ženské libido a usnadňuje ženám dosáhnout orgasmu

ANKARA – Je dobře známo, že cvičení je dobré pro fyzické i duševní zdraví a že prospívá sexuálním funkcím člověka. Turečtí vědci v experimentálním výzkumu prokázali, že velmi vhodným cvičením pro zlepšení sexuálního zdraví žen je pilates. U žen, které trpí sníženým libidem, potížemi s dosažením orgasmu a bolestmi při souloži, dojde při pravidelném cvičení pilates ke zlepšení všech těchto stavů.

Sexuologové z Univerzity Sakarya v Turecku testovali účinky pilates u šestatřiceti žen ve věku dvacet až padesát let. Všechny byly v sexuálně aktivním vztahu po dobu nejméně tří měsíců a měly pravidelnou menstruaci. Všechny tyto pacientky trpěly ženskou sexuální dysfunkcí – sníženým libidem (nedostatkem sexuální touhy), potížemi se vzrušením nebo dosažením orgasmu a bolestmi při sexu.

Každá z pacientek v experimentální studii doktora Fikreta Halise navštěvovala hodinovou lekci pilates dvakrát týdně po dobu tří měsíců a zdržela se všech ostatních typů cvičení. Před a po tříměsíčním cvičebním plánu účastnice vyplnily jeden dotazník o svém sexuálním životě a druhý o svém mentálním zdraví.

Po třech měsících se sexuální funkce zlepšily (na stupnici od jedné do pětadevadesáti) v průměru z dvanácti na devětadvacet. Skóre pod šestadvacet je považováno za známku ženské sexuální dysfunkce.

Sexuální touha se zlepšila o 136 procent, zatímco počet orgasmů se zvýšil o 140 procent a bolest při sexu se snížila o 116 procent.

„Naše zjištění naznačují, že cvičební programy pilates můžou zlepšit sexuální funkce u žen s dysfunkcemi,“ uvedli autoři z Turecka.

Más artículos