Heterosexuálové na Cambridgeské univerzitě tvoří menšinu

29.11.2022 17:00 Fuente: Famous
Heterosexuálové na Cambridgeské univerzitě tvoří menšinu

CAMBRIDGE – Více než polovina studentů Cambridgeské univerzity identifikuje své sexuální cítění jinak než čistě heterosexuálně. Podle nového průzkumu jsou čistě heterosexuální studenti v menšině. Mezi studenty jich je 49,7 procenta, zatímco bisexuálů je 29,7 procenta a homosexuálů 11,9 procenta. Zbývajících 8,7 procenta studentů se nedokáže identifikovat s žádnou z těchto tří „odborných“ kategorií sexuality.

Výsledky průzkumu zveřejnil studentský deník Varsity, který anonymně vyzpovídal 600 vysokoškoláků z Cambridgeské univerzity.

„Výsledky dokazují, že došlo k velkému nárůstu počtu těch, kteří jsou ochotní přiznat, že jejich cítění je homosexuální nebo bisexuální. Je to značný posun ve srovnání s průzkumem, který byl proveden před šesti roky,“ uvádí deník Varsity.

Před šesti roky se k homosexualitě a bisexualitě dohromady hlásilo devatenáct procent studentů, letos je to tedy součtem 41,6 procenta. Tedy více než dvojnásobek.

Výsledky listu Varsity se shodují s průzkumem studentského listu Oxfordské univerzity Cherwell. V průzkumu na Oxfordské univerzitě se k čistě heterosexuální orientaci přihlásilo devětačtyřicet procent studentů, zatímco třiatřicet procent uvedlo, že je bisexuální.

„Je fascinující vidět podobnost výsledků mezi Oxfordem a Cambridge. Člověk si klade otázku, zda je to kvůli podobnostem ve studentské populaci, nebo proto, že Varsity a Cherwell přitahují podobné typy čtenářů,“ uvedl šéfredaktor deníku Cherwell Pieter Garicano v komentáři pro deník Varsity.

Más artículos