Silvestr

29.12.2014 08:10 · 802 vues _peklinda

Kde se vzal tu se vzal zase konec roku.Spouta osamělých , unuděných, ale i akčních a dobrodružných vsází na poslední kartu. Prožít tento den s někým v náručí nebo v područí, jak je komu libo. Cokoliv, jen nebýt v tento den sám (sami) a dívat se na televizi či si připíjet se sousedy, štagmasty, s dospělými dětmi a nebo chodit do anonymního davu náměstí. Prostě nějak atraktivněji přežít bilanční den, pozvolna pokračující s politikem před obrazovkou. Probůh jen zvesela. Nechtˇ je to v plezíru, ne jako pes v koutě. V tomo okamžiku ještě chvilku neřešit zda 5.1. zvesela do rachoty či na poštu pro dávky nebo na pracák. Vyjímečný den žádá vyjímečné skutky a přístup. Jsme sice nevěřící Tomáši, ale přesto nějak podvědomě podléháme stereotypu silvestrovských nálad a mýtů. Co kdyby...

Realista hledající perpsektivní protějšek a nejen krátkodobé pobavení ví , že není horší den na seznamování než silvestr, ale přesto do toho jde ještě s větší vervou. Třeba se stane zázrak .

A teď ta pointa přesahující rovinu popsaných řádků.

Je dobře, že stále přesto věříme, že někde doutná něco, co v tento den může dát naději že potkáme, najdeme něco, nekoho změníme, prožijeme co chceme prožít, že stojí za to zkoušet s nadějí, že potkáte to, (ty nebo toho) co hledáte v tento den. A proto milí realisté, pesimisté, uživatelé, šukalistřé, on line baviči, ostřílení swingeři, zkrátka všichni Amateři, co nejlepší prožitky po zbytek roku a snad i nějaké to překvapení. Nebo raději přát žádné překvapení ?

Hezký nový rok od peklindy.