když sa neco ser.. tak pořádně

6.9.2015 11:30 · 555 vues jenda-k-malicka

Dnes sem měl v plánu ořez min,120 let starého jasanu . Po přijetí na místo a vybalení ,obcházám onen strom a říkám si ,že to nebude sranda . Výška kolem 20m a obvod dole ,že to 3 chlapy neobejmů.

No co ,mám rád výzvy . Enom mě štve ,že fuká hodně vítr .

Navleču sa do postroje a po žebru stupám navrch .Fuká hodně silny vítr a mám z něj obavy . Potřebuju ořezávat rychlo a přesně . Nuž nejak to pude . Vystupím navrch a uvážu sa ze silnější haluz. Stojím na asi 20cm větvy ,šak ta mě mosí unést v poho . První cca 30cm větev je naríznutá a pomalu sa láme .Dole je zítka a já ja snažím aby to padlo vedle ní . Rána praskot a už sa haluza řítí dole . Dopadla přesně jak měla . Nařezávám další stejně silnu haluzu . Tá sa nechce lámat a tak ji pomalinku nařezávám dál . Naráz rána jako sviňa a haluz letí dole . Ale jak padala vzala sebu aj tu co na ní stojím a láme ju asi půl metra ode mě . Kuvňa sem sa lekl.A dobré stoojím a nic sa nestalo . V tem slyším nejaky bzukot . Ohlédnu sa a kolem mě létá obrovsky roj sršáňů. Začnu řvat --ŽEBŘÍK FOFREM ŽEBŘÍK -- .Majitél sa snaží mi podat žebř ktery spadl aj styma zlomenyma haluzama . Nejde mu to .je hodně dlůhý . Na pomoc mu běží mlady co tam pomáhá . V ruce u ucha má mobila a v klidu si volá . Zahoď tem posratý mobil a fofrem mu pomož postavit ten žebř. Já sa zatím snažím odepnut od stroma .De to secakra blbě .Na druhé straně opasku mě visí 14kg těžká pila a jednu ruků mi to de blbě . Sršňě krůží kolem mě a jedna sa mi zastavila kusek od hlavy . Stojojí na místě a hledí mi do očí . Hlavů mě běží co mám udělat .Su min 10m nad zemí Skočit dole nemá smysl . to chce klid říkám si . Stojím bez pohybu na zbytku haluze a naviguji ty dole kam dat žebř . Zatím léců kolem a asi mě nevidí a necítí . Je docela zima a ten vítr mi tež pomáhá . Konečně mi přistavili žebř a já opatrno lezu dole abych ich nedráždil. Dule si odechnu . Nemám ani jedno žihadlo . Ale mažeme s tama pryč . Furt sů rozdrážděné a léců rozezlení kolem stroma . Deme dom k majiteli a jeho žena bílá jak stěna sa mě ptá zda vše ok . Jo ,říkám jí . Dcera stojí vedle ní ,v ruce mobila ukazuje ,že má nachystané volání na záchranů službu . Už je dobře říkám jim . Sedneme a domluváme sa co dál . Majitel říká ,že pošle mladů do obchoda ,kupit nejaky prostředek na hubení sršáňů . Ok řikám ,já zatím rozřežu ty haluze co sů na zemi .Vylezu ven a prší ((. Dnes fakt není den na prácu . Toš počkáme . Dcera zatím odjela pro ten prostředek . Za půl hodiny přestává pršat , Du ven popadnu pilu a začínám rozřezávat haluze . V ten moment zase kolem mě bzučí roj . Fofrem beru roha . Já to snad nedodělám ((. Prostředek dcera nakonec zehnala , no mosela pron jet až 70 km daleko . Ale jak sa vracala spět ,vyburala sa s autem .

Majitel hned odjíždí za ní . Za chvílu sa vrací aj s přípravkem . Dcera sa vyburala ,ale su to enom plechy ,za chvílu dojede . Toš mi bereme přípravek ,je to profi a sršňě by měli hned skapat ,posůváme žebř aby sme to měli k hnízdu co nejblíž.Majitel opatrno leze nahoru a stříká do otvoru sprej . Naštěstí dostříkne až 3m a tak nemosí k hnízdu . Kolem hnízda sa tvoří bílá pěna a začínají vypadávat sršně . Honem leze důle a kukáme jak z otvoru vypadává velké množství tych bodavých potvor . Sů fakt veliké až s nich de strach .

Konečně možu rozřezat zbylé haluze na zemi . Ten zbytek co ostal na stromě ,budeme moset ořezat s plošiny . Je to fakt o hubu lézt navrch . Strom je samá dutina a mohl by sa polámat aj se mnů.

Dnešní den fakt stál za to . Bude lepší sednut si do kutka a počkat do zitřka . Dnes nebyla ta správná konstalace hvězd .

Fajn večér bez nehod )) přeje jenda-k