•Vánoční úklid•

30.11.2023 14:30 · 1 827 vues Karroli

Známe ho všichni. Je to moje soukromé mini trauma z dětských let, kdy mě má matka dokázala úklidem tak vystresovat a nasrat až jsem ty Vánoce úplně nesnášela. Uklízelo se týden vkuse a všechno muselo být tip top, vytíralo se znovu ještě po smažení kapra a já pak nasraná čekala, kdy tohle peklo skončí. Jo a ta fejková barbína pod stromkem to vždy korunovala. Dárků jsme vždy měli hromadu, ale nikdy jsme tam nenašli ten vysněný dárek. Takže po jsme vždy s bráchou zalezli do pokjiíků a pomlouvali Ježíška, jak je na hovno a neumí nám přinést to, co jsme chtěli. Nebyl to nevděk, ale do dnes si myslím, že hromadu nesmyslů trumfne jeden jediný dárek. Každopádně to bylo vše, jen ne šťastné a veselé.

Vánoční úklid je prostě strašák, někdo už finishuje a někdo to nechává na poslední chvíli. A přitom vlastně proč? Mě tohle již několik let úspěšně míjí. Uklizeno mám celý rok, špínu opravdu nevedu a svůj provozní bordel jsem schopna udělat za 5 minut po tom generálním, jsem hrozný bordelář a Vánoce an tom nic nezmění. Ale zase tak rychle jak ho umím udělat, ho umím i uklidit. Chce to jen ten správný systém.

Každopádně za mě jsou ty Vánoce úplně o něčem jiném. Hlavně stop stresu, honění se, nervů a taky minimum odpadu a nechtěných dárků.

Pojďme se společně zamyslet nad tím, co je potřeba skutečně "uklidit". A pokud ještě přemýšlíte, co je potřeba ještě udělat, tak malý tip ode mě.

  • Zameť (pavučiny) starosti!
  • Vyžehli (prádlo) vztahy!
  • (Vyper prádlo) Vyber si něco, co máš rád!
  • (Utři prach) Utřiď si myšlenky!
  • (Ukliď celý byt) Uklidni se!

Prostě asi jako se vším aneb Jaké (jak) si to uděláš, takové to máš!*

Přiznejte se, jak to máte s Vánočním úklidem vy. Stresujete? Honíte se? Nebo to neřešíte?

Já osobně si vždy radši zašukám v bordelu než při sexu myslet na nádobí ve dřezu. A přesně takhle to mám i s těmi Vánocemi.