Odhlucneni loznice

Technicke reseni

Ahoj,

Zda se, ze se nam tu rozmohl novy nesvar a to ruseni deti rodici. Ne, nedelame zadne harakiri, proste si sem tam uzivame normalni sex a s rostoucimi detmi se zda, ze to deti zacina rusit. Jeste chvili jsme v pohode, mysli, ze jsou to sousedi a jejich hnev pada na ne:-) Ale asi to bude potreba resit.
Mate nejake zkusenosti ci tipy ohledne odhlucneni loznice?
Samozrejme nemuzem vse vystehovat ven a udelat komplet falesne steny z izolace. Neco mensiho, co by mohlo pomoct? Izolace na dvere by asi nebyl problem, ale je to v podstate jedina nezastavena plocha muze to stacit?
Napad jsem pojal vcera vecer, kdyz mi zena oznamila proc ze bylo dite o vikendu rozladene... takze pruzkum internetu byl zatim jen letmy a nic moc jsem nenasel, co by mi vyhovovalo.

Prosim, at se tu nikdo nehada, klidne me/nas castujte peknymi nazvy, ale at z toho neni hadaci vlakno o nicem.

Dik.
Akustická pěna taky nepřipadá v úvahu?
Netusim, musim se podivat na parametry.
Prodávají to i na Aliexpressu, násobně levněji než to samé přeprodávají u nás.
Našla jsem odhlučnění stěn. Jsou to takové desky co se nalepí na zeď. Ale to píšete, že nechcete. Nic menšího asi nebude nijak extra účinné. Leda koupit partnerce roubík :)
Nerikam, ze vylozene nechcem, jen kvuli tomu nechcem stehovat. Jen jsem koukl na "kytary", desky meli bud nejakou takovou piskovou ala kaminkovou barvu a vzor a nebo cerne. Odpoledne budu hledat vic. Chtel jsem se zeptat jestli uz to nekdo neresil, popr. jak.
Při realizacích interiérů používáme většinou speciální akustický sádrokarton, vatu a v případě pouze dodatečného izolování taky akustické panely od různých výrobců....bývají hotové i s povrchovým materiálem. Jinak říká se tomu vzduchová neprůzvučnost.... duté cihly (Porotherm) bývají v hodnotách neprůzvučnost špatné. Musíte taky utěsnit všechny škvíry ve dverich, zásuvkách atd.
Jo taky jsem na to koukala a ty barvy jsou trochu crazy.

Ještě může jít člověk stylem starých levných hudebních zkušeben a na zeď lepit proložky od vajec :)) jen myslím to nebude ani estetické ani účinné :)
Plata od vajec se nepoužívají jako izolace hluku pro ostatní prostory ale tlumí odrazy zvuku od povrchů a zkracují dozvuk;))
Takže to pak není "á-á-á-á", ale "a-a-a-a"?*3*
PS: Pred Koronou to obcas resily vylety do klubu, v lete jde i ven, ale ted na to nejsou podminky a my bychom chteli sukat i pred oblevou ci nez chcipne PES.
*omlouvám se za chybypíšu za jízdy 😃
Hlavne se nezab:-) Co jsem videl fotky ze stavby, tak vetsinou nejaky porotherm ci xo to bylo.
Já bych to vyřešil sádrokartonem, 75mm profil, do toho nějaký k tomuto účelu dělaný izolant a dvojitý zaklop sádrokartonovou protihlukovou deskou. Vidím to jako nejmenší zlo a za dva dni hotovo.
Ale jak říkám, problém budou hlavně i ty dveře.
Dost podstatný je, z jakého materiálu jsou vaše stěny. Pokud se jedná o železobetonové panely, zvukovým vodičem je zde ocel obsažená v panelu. Samozřejmě dveře jsou v tomto případě další velký problém. Nemohu poradit, jak se to s dveřmi dá vyřešit, na to nejsem odborník. Každopádně pokud jde i tu společnou stěnu s dětmi, asi jedině řešení bude nějaká izolovaná předstěna, kde budou použit material k tomu určený, ale ani tak ne dosáhnete 100% výsledku.