Vyholené přirození zvyšuje riziko nákazy pohlavními chorobami o 440%

7.12.2016 04:45 Source: Famous
Vyholené přirození zvyšuje riziko nákazy pohlavními chorobami o 440%

SAN FRANCISCO – Ochlupení zcela zbavené přirození je pro někoho estetická nezbytnost. Nutnost je to mnohdy z praktického hlediska pro milovníky orálního sexu. Ale promiskuitní lidé by si odstraňování ochlupení měli rozmyslet. Hrozí jim totiž o 440 procent vyšší riziko přenosu pohlavně nakažlivým onemocněním.

A to jednak z toho důvodu, že jedinci, kteří se vyholují či voskem zbavují všech chlupů kolem genitálií, jsou pohlavně nejaktivnější a tudíž i nejpromiskuitnější. Jenže právě kůže zbavená povrchové vrstvy a narušená drobnými rankami z odstraňování ochlupení je otevřenou bránou po různé choroby.

Kalifornští sexuologové sledováním 7,5 tisíce dospělých ve věku osmnáct až pětašedesát let prokázali, že jedinci s vyholenými genitáliemi se nakazí pohlavní chorobou o 440% více. Sice nebyla určována přímo příčina, ale vliv na to mají oba faktory. Tedy nejen vyšší promiskuita lidí s vyholeným genitálem versus menší promiskuita u lidí s přirozeně ochlupeným pohlavím, ale také fakt, že odstraňování chloupků usnadňuje přenos infekcí.

„Nejvíce ohroženi jsou lidé, kteří podstupují nejextrémnější odstraňování chloupků – totální vyhlazení voskem, tito mnohem častěji než lidé bez úpravy ochlupení onemocní chlamydiemi, syfilidou, HPV či kapavkou. Ale celkově jsme prokázali, že jakékoli úpravy – zastřihování, holení i vosk – souvisejí s osmdesátiprocentním nárůstem rizika přenosu pohlavních chorob… Úprava způsobuje drobná poranění pokožky a zvyšuje tak riziko přenosu pohlavních chorob. A také jedinci upravující si genitálie jsou promiskuitnější než ti, kteří se neupravují vůbec,“ tvrdí doktor Benjamin Breyer z University of California v San Francisku.

7.12.2016 04:45

Plus de publications