Černou patinou pokrytá bronzová socha Ronalda má zářivě zlatý rozkrok. Díky rukám turistů

5.1.2019 11:30 Source: Famous
Černou patinou pokrytá bronzová socha Ronalda má zářivě zlatý rozkrok. Díky rukám turistů

LISABON – Madeira je oblíbeným cílem turistů a její hlavní město Funchal má od roku 2014 novou atrakci. Tou je socha portugalského fotbalisty Cristiana Ronalda. Tři metry vysoká bronzová plastika je pokryta černavou patinou, ale na první pohled z ní zlatem září atletův rozkrok. Většina kolemjdoucích totiž neodolá a pro „štěstí“ si sáhne.

Ronaldovy sochy a busty v posledních letech vůbec poutají zájem veřejnosti i médií. Nelze totiž říct, že by byly zrovna věrohodné v zobrazení jeho skutečné podoby. Zvláště busta, kterou odhalili na letišti na Madeiře v roce 2017, byla výsměchem slavnému sportovci. Při nejlepším úmyslu šlo o dost vtipnou karikaturu jeho nedokonalých rysů v obličeji. A Cirstiano krátce po odhalení nařídil její výměnu.

Bývalo zvykem vztyčovat sochy a busty zemřelým, takže se vtipkuje o tom, že se jimi narcistický fotbalista chce stát nesmrtelným.

Cristiano je na svůj rozkrok hrdý. Ukazoval ho také v reklamě na spodní prádlo Emporio Armani. A i když mu příroda nenadělila žádný extrém mezi nohama, lidé si rádi na malou bouli na soše sáhnou. Takže teď září zlatem asi jako plakety pod sochou Jana Nepomuckého na Karlově mostě.

Možná že Cristianův rozkrok bude přinášet štěstí milencům či lidem, kteří mají problémy v sexu. Podobně se terčem nenechavých rukou milenců stává pravé prso sochy Julie Kapuletové ve Veroně. Bronzová socha stojící přímo pod balkónem Kapuletových je celá pokrytá patinou. Jen pravé prso září zlatem, protože si na něj sáhne téměř každý návštěvník místa.

5.1.2019 11:30

Plus de publications