Ve Vietnamu přebalili a prodali 300 tisíc použitých kondomů

25.9.2020 10:33 Source: Famous
Ve Vietnamu přebalili a prodali 300 tisíc použitých kondomů

HANOJ (Famous) – Ve Vietnamu možná bude teď mírně zvýšená porodnost. A možná také přibude nakažených pohlavní chorobou. Tamní podnikatelka totiž chtěla snadno zbohatnout a přebalovala použité kondomy. Vietnamská policie jich minulý týden zabavila v ilegální výrobně více než tři sta tisíc.

Třiatřicetiletá Pham Thi Thanh Ngocová si najala několik lidí, kteří jí pomáhali kondomy umývat, nasouvat na dřevěné kolíky, na nichž je znova rolovali a následně balili. Policie ilegální výrobnu kondomů v provincii Binh Duong odhalila 19. září. V zemi zpráva o ní vyvolala rozruch.

Podnikatelka se při výslechu hájila, že jí kondomy dodává jeden známý, který tvrdí, že latexová ochrana je v pořádku a může být znova použita. S výmluvou ale neuspěla.

„Kondomy jsou klasifikovány jako zdravotnická pomůcka, takže se podíváme na všechny zákony, které dotyčná podnikatelka porušila,“ uvedl mluvčí vietnamské vlády v rozhovoru pro VN Explorer. Asi nejvíce by se gang obchodující s použitými kondomy měl obávat úmyslného ohrožení zdraví veřejnosti.

Šéf obchodní komory Tran Van Tung dodal, že kondomy byly zabaveny jako důkazní materiál, ale po skončení vyšetřování budou zničeny.

Celkem 324 000 zabavených použitých kondomů vážilo 360 kilo. Není ale jasné, kolik už jich padělatelé stihli takto přebalit a prodat lidem, které tím ohrozili na zdraví a životě. Použitý kondom nechrání před pohlavními chorobami.

25.9.2020 10:33

Plus de publications