Argentinské ministerstvo zdravotnictví si objednalo deset tisíc dřevěných penisů

19.7.2021 10:11 Source: Famous
Argentinské ministerstvo zdravotnictví si objednalo deset tisíc dřevěných penisů

BUENOS AIRES – Velmi neobvyklou objednávku učinilo argentinské ministerstvo zdravotnictví při realizaci projektu sexuální osvěty a potlačování šíření pohlavně přenosných chorob. Požaduje po výrobci dřevěných artefaktů deset tisíc mužských penisů v erekci. Výrobky, které připomínají tradiční falické symboly řecké kultury, hodlají využít při sexuální osvětě a vzdělávání.

Dřevěné penisy mají být podle zakázky asi sedmnáct centimetrů dlouhé, realisticky připomínat skutečný penis a musejí být na povrchu vyhlazené. Jakmile bude zakázka kompletní, falické objekty dostanou centra primární zdravotnické péče v celé zemi, aby je mohla využít při vzdělávání občanů a osvětě o pohlavně přenosných chorobách a antikoncepci.

Ačkoli ministerstvo svůj záměr oznámilo veřejně a plně technicky doložilo, Argentinci se objednávkou od pátku 16. července náramně baví nejen na sociálních sítích.

Náměstkyně ministerstva zdravotnictví z Buenos Aires Sandra Marcela Tiradová tvrdí, že penisy požaduje Ředitelství pro reakci na HIV, pohlavní choroby, virovou hepatitidu a tuberkulózu.

„Tato dodávka nám zajistí širokou dostupnost propagačních materiálů, které mají zvýšit povědomí o šíření pohlavně přenosných chorob, jako jsou HIV a další onemocnění, a zabránit jejich šíření,“ uvedla Tiradová v rozhovoru pro deník La Nación.

Ministerstvo krom dřevěných falů objednalo také deset tisíc automatů na kondomy. Argentina patří k zemím s velmi vysokou mírou pohlavně nakažených. „Osmadevadesát procent osob se infikuje při nechráněném pohlavním styku,“ vysvětluje argentinské ministerstvo zdravotnictví.

19.7.2021 10:11

Plus de publications