Urologům se povedlo 23 hodin po amputaci přišít muži zpět penis a ten opět plně funguje

30.8.2021 11:11 Source: Famous
Urologům se povedlo 23 hodin po amputaci přišít muži zpět penis a ten opět plně funguje

BIRMINGHAM – Britští urologové v odborném časopise případových studií píší o téměř zázračném výkonu obnovení amputovaného penisu u schizofrenního muže. Ten se pod vlivem své choroby sebepoškozoval a uřízl si pohlavní orgán. Na stůl chirurgů se ale dostal až třiadvacet hodin po amputaci, takže šance, že bude pyj znova plně funkční, byla minimální. Čtyřiatřicetiletý pacient přesto opět dosahuje erekce.

Zmíněného muže z Birminghamu našli v bezvědomí po těžkém krvácení doma na podlaze. Pacient s paranoidní psychózou a schizofrenií byl převezen do nemocnice, kde mu podali transfuzi a začali mu přišívat k tělu penis. Ten byl přitom třiadvacet hodin bez přísunu krve, a tedy bez kyslíku a živin. Lékaři se domnívali, že orgán bude muži sloužit pouze k močení, protože po tak dlouhé době bez zásobení krví se většinou buňky cév a nervů poškodí natolik, že pyj přestane plnit erekční funkci. Nicméně v tomto případě tomu tak nebylo.

Informuje o tom odborný časopis British Medical Journal.

„Na základě dosavadních lékařských poznatků, které uvádějí, že penis musí být připojen k tělu do patnácti hodin, jinak je šance, že se plně obnoví jeho funkčnost, minimální,“ tvrdí urologové z Birminghamské univerzitní nemocnice.

V popisu operace pak uvádějí, že hlavní tepnu přivádějící krev do penisu, museli nahradit odběrem z pacientovy paže. Z ní mu byla odebrána také kůže, která chyběla v oblasti kořene pohlavního orgánu.

„Za šest týdnů po operaci dosáhl plné erekce,“ tvrdí lékaři z Birminghamu.

Plus de publications