Pěticentimetrové podpatky posilují svaly pánevního dna a usnadňují tím vyvrcholení

5.11.2021 03:11 Source: Famous
Pěticentimetrové podpatky posilují svaly pánevního dna a usnadňují tím vyvrcholení

ŠANGHAJ – Vědci z Šanghaje zkoumali vliv nošení různě vysokých podpatků a platforem na svaly pánevního dna. Zjistili, že když žena nosí pravidelně podpatky vysoké asi pět centimetrů, tak se výrazně posilují svaly pánevního dna. Jsou to svaly, které pomáhají ženě zadržovat moč a dosáhnout silnějšího orgasmu. S věkem většinou ochabují a žena trpí inkontinencí a má potíže s vyvrcholením. Nošení podpatků vysokých pět centimetrů může přitom sloužit jako posilovač svalů pánevního dna. A zajistit ženě lepší sexuální funkce.

Vědci z Šanghaje na to přišli analýzou obuvi u dvanácti set žen. Nejprve zkoumali, jak vysoké podrážky a podpatky žena nosí, pak také, jak má silné svaly pánevního dna. A z analýzy vyplynulo, že nejsilnější svaly pánevního dna měly ženy, které nosí pravidelně boty s podpatky vysokými pět centimetrů. Nicméně u vyšších podpatků tento účinek neplatí, stejně tak u bot bez podpatků s plochou podrážkou. Navíc se také prokázalo, že nošení pěticentimetrových podpatků se na svalech pánevního dna projeví tehdy, když je žena nosí aspoň osm hodin denně.

Autoři z Univerzity Fu-tan zjistili, že pokud má žena podpatek vysoký pět centimetrů, tak se její pánev dostane do takové polohy, že se aktivují svaly pánevního dna. Ženy, které je mají silnější, přitom také uvádějí, že častěji dosahují orgasmu a že vyvrcholení mají intenzivnější.

„Problémy se svaly pánevního dna můžou vést k sexuálním dysfunkcím, inkontinenci a bolestem. Ale naše výsledky dokazují, že pět centimetrů vysoké podpatky pomáhají ženám trénovat tyto svaly. Protože náklon pánve se může lišit s věkem a také se liší návyk chození v botách na vyšším podpatku, je třeba tuto souvislost ještě dále prozkoumat,“ tvrdí autoři z Univerzity Fu-tan v Šanghaji.

5.11.2021 03:11

Plus de publications