Muži alergickému na vlastní orgasmus zachránila sexuální život antihistaminika

12.10.2022 10:55 Source: Famous
Muži alergickému na vlastní orgasmus zachránila sexuální život antihistaminika

ROCHESTER – Na světě je asi šest desítek mužů, kteří mají alergii na vlastní orgasmus. Je jedno, zda ho dosáhnou při sexu s jinou osobou nebo při masturbaci, ihned po něm se u nich rozvine stav podobný respiračnímu onemocnění. Američtí vědci teď v odborném časopise pro případové studie publikovali článek, v němž popisují léčbu jednoho takového muže. Sedmadvacetiletému mladíkovi sexuální život zachránilo podávání antihistaminik.

Bezprostředně po orgasmu pociťoval horečku, svalovou slabost, problémy s řečí, koncentrací a pamětí. Dnes už se ví, že tento syndrom postorgasmické choroby (POIS) je způsoben autoimunitní reakcí na vlastní sperma.

„POIS je stále více uznáván jako viník u mužů, kteří trpí touto sexuální dysfunkcí. Mnoho zdravotníků o tom neví, natož veřejnost. Vzhledem k tomu, že je to popisováno jako zdravotní stav velmi nově, je více než pravděpodobné, že je to stav poddiagnostikováný a že se týká mnoha nemocných,“ uvedl doktor Andrew Shanholtzer z Oaklandské univerzity.

V časopise Urology Case Reports uvádí, že našel léčbu pro sedmadvacetiletého muže, který POIS trpí. Alergický na vlastní sperma/orgasmus začal být v osmnácti.

„Tehdy se úplně vzdal sexu, protože po každém orgasmu se u něj objevil kašel, rýma a kýchání a také vyrážka na pažích podobná kopřivce. Jeho obličej a krk otekly, přičemž příznaky se zhoršovaly, čím častější dosahoval orgasmu. Kvůli tíživé povaze jeho symptomů se aktivně vyhýbal jakékoli sexuální aktivitě nebo romantickým vztahům,“ uvedl doktor Shanholtzer.

Ten muži podal antihistaminikum nazývané fexofenadin (Ewofex, Fexigra) a po jeho požití přestalo tělo mladého muže projevovat symptomy POIS.

„Při každodenním užívání tohoto léku jeho příznaky klesly o devadesát procent, naopak jeho milostný život je nyní na vzestupu,“ uvedl doktor Shanholtzer.

12.10.2022 10:55

Plus de publications