Vědci z Japonska rozluštili jednu záhadu ženské ejakulace

9.11.2022 10:52 Source: Famous
Vědci z Japonska rozluštili jednu záhadu ženské ejakulace

TOKIO – Některé ženy prodělávají během orgasmu takzvanou ženskou ejakulaci. A to buďto pravou, nebo nepravou. V prvním případě vylučují malé množství mléčně zbarvené tekutiny, která je velmi blízká mužskému ejakulátu. V druhém případě dochází k vystřikování velkého množství čiré tekutiny. Japonští vědci dokázali, že jde o nepravou ejakulaci, protože tekutina pochází z močového měchýře.

Je již dlouho známo, že po dosažení orgasmu ženy mohou z močové trubice vylučovat jak mléčnou tekutinu v malých množstvích, tak čirou tekutina ve velkých objemech, často ve stovkách mililitrů. Ale nebylo jasné, odkud druhý typ tekutiny pochází. Předpokládá se, že asi pět procent žen v západních zemích trpí vystřikováním čiré tekutiny.

Uroložka Mijabi Inoueová z Okajamské univerzity vstříkla modré barvivo do měchýře pěti dobrovolnic, které při orgasmu vylučují právě velké množství čiré tekutiny. Mužský dobrovolník pak ženy sexuálně stimuloval, dokud nevystříkly. Ve všech případech došlo k vypuzení modře zbarvené tekutiny.

„To potvrzuje, že stříkání pochází z močového měchýře. Ale stále je tu tolik otázek, jaké má tekutina složení, je stejné jako u moči? A proč některé ženy tuto tekutinu vypuzují a jiné ne?“ uvedla ke studii pro New Scientist profesorka Jessica Påfsová z Univerzity v Göteborgu.

„Všechny ženy ve studii měly dobrou kontrolu močového měchýře, což naznačuje, že jejich stříkání nebylo způsobeno inkontinencí moči,“ dodává pro New Scientist doktorka Inoueová s tím, že v případě orgastického vystřikování z močového měchýře nejde o žádný typ inkontinence.

Mléčně bílá ženská ejakulace pochází ze Skeneho žlázy. Tekutina obsahuje prostatický specifický antigen, který je také přítomen v ejakulátu produkovaném mužskou prostatou.

Výsledky japonské studie publikoval odborný časopis International Journal of Urology.

Plus de publications