Australští vědci vyvinuli nosní sprej, který léčí poruchu erekce

29.3.2023 12:02 Source: Famous
Australští vědci vyvinuli nosní sprej, který léčí poruchu erekce

BRISBANE – Léky na poruchu erekce se musejí užít minimálně půl hodiny až hodinu před souloží. Někdy je ale situace příliš spontánní a je žádoucí, aby účinky léčivé látky nastoupily rychleji. Řešením má být nosní sprej z Austrálie, který prý začne účinkovat už za pět minut. Vědci z Brisbane tvrdí, že nosní sprej by mohl řešit poruchu ztopoření penisu až desetkrát rychleji než léky v tabletách.

Nový experimentální nosní sprej s názvem SPONTAN při prvních klinických testech vyvolal erekci již za pět minut. Tato verze přípravku využívá účinnou látku vardenafil, prodávaný již dnes v tabletách pod obchodním názvem Levitra. Léčba funguje rychleji než standardní tableta, protože se vstřebává přímo do krevního oběhu nosem.

„Naše nosní podání obchází trávicí systém, takže se skutečně dostává přímo do krevního oběhu a účinkuje do pěti až patnácti minut. Očekáváme, že bude mnohem účinnější než perorální tablety, takže bude působit konzistentně a za rychlejší a kratší dobu, takže muži nebudou muset plánovat dopředu a nebudou mít proměnlivé výsledky. Tomu léku velmi věříme,“ uvedl doktor Lee Rodne z biofirmy LTR Pharma sídlící v Brisbane.

Výhodou jejich preparátu je, že pracují s drogou vardenafilem, který je již mezi uznanými a povolenými léky na poruchu erekce. Prodává se pod obchodní značkou Levitra a dalšími generickými názvy.

29.3.2023 12:02

Plus de publications