Magnetoterapie

Magnetoterapie je přirozená a pro organismus šetrná fyzikální metoda léčby. Působením pulzního magnetického pole dochází k ovlivňování tkání lidského těla na buněčné úrovni, což vede k potlačení, případně úplnému odstranění některých zdravotních potíží, očistě organismu a regeneraci buněk. Úroveň současných poznatků umožňuje účinně využívat této metody k léčení následků chorob i k jejich prevenci.
V současné době je léčba magnetickým polem – magnetoterapie, v odborných kruzích pokládána za bezpečnou a velmi účinnou fyzikální léčebnou metodu. Často bývá také nazývána "léčebnou metodou jednadvacátého století". Nejedná se ovšem o používání jednoduchých statických magnetů (náramků, bandáží nebo řetízků), ale o použití vysoce účinné léčby nízkofrekvenčním pulzním magnetickým polem.
Zejména mužská impotence, tedy neschopnost dosažení erekce a jejího udržení během pohlavního styku, je problém, který vzhledem k běžnému životnímu stylu trápí značnou část populace. Podle nejnovějších výzkumů je cca. 80% nedosažení erekce způsobeno fyzickými onemocněními, jako je ateroskleróza tepen (týká se tepen celého těla, tedy i penisu) a s ní spojený vysoký krevní tlak, cukrovka a její cévní a neurologické komplikace či výkyvy v produkci hormonů štítné žlázy. Na pozitivní účinky nízkofrekvenční pulzní magnetoterapie u erekce poprvé upozornili urologové používající magnetoterapii k léčbě onemocnění prostaty. Díky vazodilatačnímu účinku (roztažení cév) docházelo ke zlepšení prokrvování topořivých těles penisu a tím ke snadnějšímu dosažení a udržení erekce. Významný je také vliv magnetoterapie na zvýšení produkce endorfinů.

6,741 views 3.8.2019 13:43
114 users like it
Sviđa mi se