Jen vážně. Ne jen sex!

4.7.2016 02:25 · 1,077 views safraa

Čtete někdy seznamovací inzeráty? Já ano. Jistě, každý člověk je jiný, každý inzerát je trochu jiný. Přesto časem zjistíte, že jsou určité skupiny inzerátů, když ne stejných, tak podobných. Tak třeba tento inzerát jsem si vymyslel, ale je to jeden za častých inzertních motivů.

,,Hledám někoho na vážno, nejlépe na celý život, ne jen jednorázový sex!“

Na první pohled to nemá chybu. Zdá se, že je to rozvážné, že autor ví, co chce a co nechce. Ale vztahy mezi mužem a ženou, tedy i jejich seznamování, nejsou nikdy tak snadné, jednoduché a černobílé. Nikdy to není ano-ne, správný-špatný, chytrý-hloupý. A tak si dovolím inzerát pomyslně rozřezat na dva díly a uvidím, co to udělá.

První část, hledání JEN VÁŽNĚ
Jsem na seznamce, jsem dlouho sám, pochopitelně, ne z mé viny, většina lidí, co svět světem stojí, se rozešla z viny jeho protějšku. To Vám potvrdí i ti protějškové, všichni jsme v tom nevinně, to naši bývalí partneři nesou přinejmenším větší část viny, tu hlavní! No, ale teď jsem sám a chci se seznámit. Spíše seriozně, hledám někoho na společnou cestu životem, jak se někdy říká, někoho ,,na vážno“. A tak si dám takový vážný inzerát. Nehledám přece jednorázové sexuální povyražení. Toho, kdybych já chtěl, bych mohl mít, no stovky! Ale já nechci, já chci jen vážně a až do konce života. Jak to probíhá? Chodí mi nějaké vzkazy. Nabídky k prvními, nezávaznému pokecu a já začínám s výběrem. A je to fuška!

Kdo mi hned na začátku naznačuje, že má kladný vztah k sexu, toho zruším hned! Já tady nehledám sex, ale VÁŽNÝ VZTAH.

Kdo mi hned z počátku píše, že se jen tak nezávazně seznámíme, pokecáme, uvidíme, toho zruším hned! Já se přece seznamuji jen vážně, seriozně, nestojím o nějaké nezávazné seznamování.

Ale jestli mi někdo hned ve vzkazu, nebo při prvním nezávazném pokecu začne psát:,,Taky jsem zůstala sama, ne z mé viny, to ON za to může. Taky hledám jen vážný vztah, přibližně do konce života, nebo ještě o kousek déle. A rozhodně odmítám nezávazné seznamování jen tak a už vůbec nechci jednorázový sex!“, tak to je jistě ta pravá. Myslí jako já. Hledá jen vážně a odmítá, jako já, nezávazný vztah, nebo jednorázový sex. To je ona. Všechny ostatní zrušit, nebavit se, neseznamovat se, nezkoušet, nekompromisně odmítat, jen TA je jako já. Našel jsem ji.

Jenže. Každý člověk je jiný. Bohužel a bohudík současně. Je celkem velká náhoda a štěstí, když se potkají dva a mají když ne mnoho, tak něco společného. Já odmítl sto nevhodných a vybral si tu jednu, která taky ,,jen vážně“. Začneme, pochopitelně, slušně, počestně, ne sexem! Kino. ZOO. Kino. Večeře. Kino. Výlet. Seznamujeme se víc a víc. Dokonce už jsem u ní přespal. A když se známe více a více, vyšly najevo i nějaké věci, které jsme z inzerátu jaksi nevyčetli.

Tak třeba už vím, že nejen že nehledá jednorázový sex, ale sex ji vůbec nechybí a neláká. Ostatně, dle jejich slov má ona splněno, má přece čtyři roztomilé děti a většina věcí v posteli, které mě lákají považuje ona za pěkné úchylárny. Trochu mě zklamalo, že nemá žádné koníčky, to nemluvím ani o těch společných. Tedy říká, že se ráda kouká na seriály a že má fůru práce doma, nemá čas na nějaké mrhání časem, jako ostatní. A tak nelibě nese, když jdu za svými koníčky a přáteli já a nejsem doma. Tak nějak vyšlo najevo, že i já mám své drobné mouchy. Už mnoho let jdou po mě jdou, exekutoři. To ta moje bejvalka zavinila, svině. O vše mě připravila a ještě na mě převedla dluhy. Do toho prý mám platit alimenty na mé děcka, pořád mi tu chodí nějaké výzvy. A protože by se mi nevyplatilo pracovat, od rána do večera, aby vše sebral zlý exekutor a bejvalka, tak nechodím do práce. Zkrátka, kdybyste věděli, jak mě život ubližuje, jaký já jsem chudák. A téhle mé nové přítelkyni to najednou vadí! Když spolu jdeme za mými přáteli, chová se nemožně, nepije, kecá hovadiny a vadí ji, když se trochu s kamarády slijeme. Nezná náš super vtipný, břitký, drsný humor. A za jejími kamarádkami nechodíme vůbec. Jednak má jen jednu a navíc, je to husa k pohledání. Jinými slovy, spolu za přáteli nechodíme. Nemáme společné záliby. Moc spolu nejsme, věnuji se svým koníčkům a ona doma čumí na seriály. A nespíme spolu, jednak má o 30 kilo víc jak já, to nedávám a navíc, ona má splněno, má přece ty čtyři její haranty s předchozích vztahů. A já si vždycky najdu nějakou, kterou TO ještě baví….

Co však oba máme společného je to, že nás to NEBAVÍ. Můžeme se ale rozejít? Můžeme od sebe? V žádném případě. My jsme se přece seznámili NA VÁŽNO. My přece nebudeme SAMI! My budeme spolu, nejlépe do konce života, nebo ještě o pár dní déle. Tak jsme to přece na začátku oba chtěli.

Tak to je první část inzerátu. A teď druhá část. ,,Jednorázový sex, nezávazně“.

Jsem sám, dokonce i z morálního hlediska (i když na tuto morálku moc nedám) se mohu seznamovat s kým chci. Žiji totiž sám, chybí mi žena, chybí mi sex. A tak si dám inzerát. ,,Hledám ženu, nic závazného, jen příjemný, dokonalý, společný sex“. Proč? Mám přátelé, mám práci, mám koníčky, mám své děti, mám svůj dům. Chybí mi jen žena, objetí, milování a sex. Jistě, občas mi napíše ze seznamky nějaká, že takových zvrhlíků je na seznamce nejvíce. Občas mi napíše žena, která se naopak chce sejít, ale brzy ona, já, nebo oba víme, že tudy cesta nevede. Chce to, ať už to zní povrchně, chce to vzájemný fyzický soulad, musíme se vzájemně líbit, chce to i společný humor a řekněme podobný pohled na život. Kdy i ona hledá mužskou náruč, chlapa, který vypadá k světu a taky milence, na sex. Takových žen není mnoho. Musíme si v mnohém rozumět. Mezi mužem a ženou to funguje tak, že docela brzy poznáme, často po jedné kávě, po pár pivech, že tenhle (tahle) není to pravé ořechové. Těžké je naopak poznat, že to ten pravý, ta pravá je. To musíme zjišťovat léta, třeba celý život a vždy musíme počítat s variantou, že jsme se spletli. Ale že to není ON, že to není ONA, to většinou poznáme velmi brzy. A nakonec, po pár marných kávách, pivech, setkáních, nakonec přišla ONA. Líbí se mi, je to kočka. Navíc, taky teď nehledá manžela do bytu. Má svou kariéru, má své děti a nechce je zatěžovat nějakým strejdou, má své záliby pro svůj volný čas, má své přátele, má svůj život. Chybí ji jen solidní chlap na takové to ,,občas“, na milování, na sex, ale takový, aby se za něj nemusela stydět, když ji přijede vyzvednout o půlnoci z třídního srazu. Prostě takový nezávazný sympaťák, na sex, ne manžel, rozhodně ne na vážno.

A tak se občas, když máme oba čas a chuť, sejdeme. V posteli, to tedy koukám, to není žádná dáma. Ba naopak, je to hladová, nenasytná, ale nemravná šelma. Ale tyhle sexuální schůzky děláme téměř tajně. Nechceme naše děti uvádět do rozpaků a moc brzy ničit jejich mravní výchovu. Jinak je ona fajn. V posteli si sedneme, přestože jsem docela nemravné čuně, ji to nevadí, naopak. Občas zajdeme do kina, proč? Zjistili jsme, že máme podobnou úchylku, starý, francouzský film. Občas hřešíme i (filmovou) Itálií, nebo Španělskem, ale jak je někde stará Francie, jdeme na to, spolu, do poloprázdného kina! Po kinu na pivo. Někdy na víno, záleží, na co máme chuť. A domů jdeme k tomu, kdo nemá doma děti, kdo je sám doma. Na naše 13.komnaty chceme mít klid. Co se děje tam, po sprše, to se tady nesluší, co kdyby to četl i někdo ,,jen vážně“. Občas ji beru na bowling, přátelé tam chodí taky s partnerkami a naopak, když jsem se ji zeptal, co chce na narozeniny, musel jsem ji slíbit, že s ní pojedu na lyže do Alp. Jela tam s třemi kamarádkami z výšky a každá, jako na sviňu, nějakého chlapa měla. Tak jsem ji šel dělat kamaráda na lyže….

….jsme spolu nezávazně, jen pro sex, víc jak čtyři roky. Je s ní sranda, její děti jsou v pohodě, byli společně na nějakém prodlouženém víkendu. Oba posloucháme hodně společné muziky, oba čteme a rádi cestujeme. Ona mě baví. Asi mi už hrabe, ale chtěl bych si ji vzít. A kde jsme udělali chybu? Neseznamovali jsme se na vážno, do konce života, my od toho chtěli jen dobrý sex, jinak nezávazně.

Prosím, není tu nějaká žena jen vážně, solidně, do konce života?
(Ne žena, která miluje sex!)