Pletky s osudem

19.5.2019 03:49 · 464 views MiaMia---

Dva příběhy.Někdy, někde a v nějakém čase.Jak přes kopírák.

Ta první.Splněný sen.

Kytice z pivoněk různých barev. Sladce voní. Je květen.Ostatní termíny obsazeny. Aby ne, pověra neštěstí květnových sňatků tu bude asi napořád.Ti dva dnes ale mají svůj velký den.V hotelovém pokoji vládne velký chaos. Vše zachycuje objektiv drahého fotoparátu z kamarádova fotostudia.

Ženichova slavnostní bílá košile s roztomilým motýlkem a oblek od Bandiho skvěle ladí s lososově něžnými šaty nevěsty.V jednoduchosti je krása, nechtěla být nějak nápadná. Ne teď, v této situaci, Drobné doplňky jen podtrhují labutí šíji a manžetové knoflíčky na jeho rukávech, docela těžce sehnatelné, dělají dojem té správné noblesy. Jako podnikatelé si to mohou volit, ona jako fotografka na volné noze nemá o zakázky nouzi.Svatba natajno, jen se dvěma svědky, její nejlepší kamarádka a jeho kamarád. Nic netušící rodiče přicházejí na řadu později. Nejdůležitější jsou přece teď oni dva.Tady a teď.

Těžce vykoupené štěstí před oltářem po pár letech internetové známosti. On ženatý se závazky, ona single po nevydařeném vztahu s mladším mužem.Tentokrát jsou věkově rovnocenní. Kdo z nich to má ale těžší.Jestli hádáte že ženich, mýlíte se.

On ani dodnes netuší, co je k sobě táhne. Snad jen ten chtíč, což je pro vztah špatně. Ale jak se v té chvilce slasti kdy se topí/doslova/ jeden ve druhé hlasité sténání a prosba dvou párů hladových očí a tak snadno se poslouchá to slovo *Miláčku*?
A teď už jsou na vše dva, dva na lásku i na bolest.Osud věděl, co dělá.A náhody neexistují.

Usušená kytice pivoněk krásně voní i po letech.

Ta druhá-příběh kamarádky

Dělit se s manželkou o jednoho sice BÝVALÉHO muže stojí nervy oba dva. O dětech ani nemluvím, to je stres sám o sobě. Kamarádka, která se seznámila s mužem se dvěma dětmi, by mohla vyprávět. Náhodná známost z rychlíku směr Břeclav Brno.

Nesmělé úsměvy a pokukování, výměna telefonů on ji seznámí s dětmi vlastně už puberťáky, bývalá dělá problémy při narození jejich syna, schválně dá děti na nejdražší školy, aby se jejich otec vydal z peněz a rodina strádala.

Jeho zaměstnání 120 km dojíždění od místa bydliště a žena na mateřské plat opravdu nevyřeší.
Půjčku zatloukají půjčkou.Občasná nevěra manžela a hádky kvůli podnikatelském záměru tomu také moc nepřidá.Málem skončili oba na kolejích. Nejhorší způsob jak se dostat do trablů. Půjčit si peníze, které nemáš. Chtělo by se napsat.Konec dobrý všechno dobré.Ne tak docela.

P.S. Jdu zamést ty suché pivoňky.:-)